Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 6 aprilie, 2020

Conform publicației euroolteniainfo, la Spitalul Județean Gorj s-a creat un adevărat scandal după ce s-a aflat de existența unui aparat care poate face teste pentru Covid-19.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 92341127_224770135269311_216146307935371264_n.jpg

Subiectul a fost imediat speculat politic de către primarul Marcel Romanescu, care a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol de ziar în care se cere demisia directorului spitalului pentru că ar fi ținut „ascuns” aparatul sau pentru că a uitat de el. (https://www.euroolteniainfo.com/40-de-unitati-medicale-din…/). Directoarea institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a precizat la Europa FM că: „Noul test a fost descoperit și făcut public în urmă cu doar o săptămână de o echipă medicală din Statele Unite, este tot un diagnostic molecular care se poate face, care se poate face pentru că România dispune de aceste aparate, dar este nevoie mai întâi ca acele teste să ajungă în Europa” (https://www.europafm.ro/directoarea-institutului-marius-na…/). „Toate laboratoarele TBC din țară au aparate de acest fel. Nu poți imputa directorului că nu a făcut teste cu un echipament pentru care nu are kit-ul respectiv. Nu poți să acuzi că nu a vrut sau că a uitat. Se încearcă politizarea acestui lucru. Iar faptul că Ministerul Sănătății a decis să prea spitalele din subordinea administrației locale arată clar că urmează schimbarea politică a tuturor managerilor. Au luat spitalele nu ca să le dea fonduri sau echipamente, ci ca să schimbe directorii și să pună pe cei care trebuie”, a mai consemnat euroolteniainfo citând o sursă medicală. https://www.europafm.ro/directoarea-institutului-marius-n…/… Personal, am văzut și eu postarea cu pricina, m-a surprins, apoi m-am înfuriat, după care am izbucnit în râs.

Și i-am recomandat domnului edil-șef al urbei noastre să mai studieze pe tema aparatului cu pricina de la Dispensarul TBC de la Pasarelă despre care știam cam ceeace am postat în comentariul respectiv, citind aberațiile domnului Romanescu după articolul SPECIALIȘTILOR ÎN MEDICINĂ ai publicației respective, dar și după comentariile  altei pseudo-jurnaliste locale, care s-a trezit brusc mare expertă în aparatura de laborator… Nu mă așteptam la reacția promptă și de felicitat venită din partea conducerii prestigiosului institut bucureștean Marius Nasta care, am convingerea că, a făcut lumină în acest caz, demontând toate acuzațiile care, la Gorj, denotă un pronunțat caracter politic, tocmai în aceste vremuri incerte, în ciuda apelurilor repetate ale Opoziției de a nu politiza acțiunile de luptă împotriva acestei pandemii.  Păcat, domnule Romanescu, dacă veți continua pe … coarda asta, atacând, denigrând, persiflând  s-ar putea să pierdeți, nu numai la capitolul popularitate în rândul puținilor susținători !

Marius BECHERETE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.