Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 6 aprilie, 2020

Guvernul discuă ordonanţa de urgenţă care prevede amânarea alegerilor locale.
Ordonanţa prevede prelungirea mandatelor de primari până la ce mai târziu 31 decembrie.
Partidele vor depune o singură listă de susţinători şi vor depune un număr minim de 25.000 de semnături.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este orban.jpg

Guvernul anunţă că ai putea avea acelaşi primar şi de Revelion. Alegerile locale se amână Este posibil să rămâi cu acelaşi primar şi de Revelion. Guvernul dezbate în acest moment o ordonanţă de urgenţă care prelungeşte mandatele primarilor până cel mai târziu la 31 decembrie. Propunerea vine din partea Autorităţii Electorale Permanente, MAI şi Ministerul Lucrărilor Publice. De asemenea, candidaţii vor avea nevoie de doar 25.000 de semnături, potrivit proiectului.
„Trei instituţii AEP, împreună cu Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice au iniţiat un proiect de rdonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020”.
Guvernul îţi mai spune că procedura de desfăşurare a alegerilor se simplifică, în sensul în care candidaţii au nevoie de doar 25.000 de semnături şi prezintă o singură listă de susţinători.
„Inclusiv procedurile pentru pregătirea şi desfăşurarea acestor alegeri, doresc cele trei instituţii să fie simplificate, în sensul în care partidele politice şi candidaţii din administraţia publică loacă să prezinte o singură listă de susţinători şi de asemenea să fie nevoie să se depună un număr minim de 25.000 de semnături dintre care 500 de alegători din fiecare judeţ şi o mie alegători din municipiul Bucureşti”.(Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.