Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 6 aprilie, 2020

Iohannis spune că România va avea deficit bugetar semnificativ mai mare.
„Este nevoie de bani mai mulţi pentru sănătate şi asistenţă socială”.
„Guvernul trebuie să facă o reevaluare a cheluilelilor, nu doar o rectificare bugetară”.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este IOHANNIS-1.jpg

Anunţul îngrijorător al Preşedintelui. Iohannis spune că situaţia economică este complicată Preşedintele Klaus Iohannis spune că situaţia economică se înrăutăţeşte drastic. Şeful statului transmite că Guvernul va trebui să declare un deficit bugetar semnificativ mai mare şi că trebuiesc reevaluate cheluilelile pe nul acesta. Acesta mai susţine că trebuie distribuiţi mai mulţi bani către sănătate.
„Va fi nevoie să se declare o creştere probabil semnificativă a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai mulţi în sectorul de sănătate publică, este nevoie de bani destul de mulţi pe partea de asistenţă socială, şomajul tehnic, şomajul, toate trebuie plătite. În acest fel vom avea o situaţie complicată a bugetului”.
Şeful statului mai spune că Guvernul nu trebuie să se limiteze doar la o rectificare bugetară ci la o analiză mai amplă a cheluilelilor şi a veniturilor.
„Însă, este clar că această complicaţie nu se rezolvă de la sine şi va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare şi să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului care prevede câteva schimbări pe următoarele luni de zile ci va fi nevoie să se reevalueze veniturile care sunt în scădere dar şi cheltuielile pe întregul an fiscal”. (Mediafax)





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.