Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 5 aprilie, 2020

Primii bugetari care intră în șomaj tehnic sunt de la Primăria Drobeta Turnu Severin. Primarul PSD al municipiului de la Dunăre, Marius Screciu, a decis ca 150 de angajați ai primăriei să fie trimiși acasă, pentru că ”nu mai au obiectul muncii”.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 92343685_564648977505939_5749880634227032064_n-1024x576.jpg

Potrivit edilului, angajații trimiși în șomaj tehnic nu-și mai justifică munca și salariile, unele instituții din subordinea municipalității fiind închise. ”În acest moment avem o listă cu 150 de angajați care vor intra în șomaj tehnic. Este normal, sunt oameni care acum nu își mai justifică salariile, nu își mai justifică activitatea. În acest moment, Centrul Cultural este închis, Direcția de patrimoniu istoric, stadionul, sala polivalentă, creșele sunt instituții, direcții care nu mai lucrează, nu mai au obiectul muncii și e normal să luăm o asemenea decizie. Pe de altă parte, ne și ajută puțin această decizie. Avem astfel posibilitatea ca în perioada următoare banii economisiți să-i folosim în această situație a pandemiei de coronavirus”, a spus primarul Marius Screciu. ”Trebuie să găsim soluții și în interiorul primăriei, nu să stăm cu mâna întinsă către guvern”. Edilul a adăugat că sunt și instituții care trebuie să funcționeze la primărie, cum ar fi Poliția Locală, Direcția de Asistență Socială, adică „cei care sunt în prima linie. Cu siguranță încasările primăriei vor scădea, pentru că mulți angajați din municipiu au intrat în șomaj tehnic, plata taxelor și impozitelor s-a amânat. Ne vor scădea veniturile și atunci trebuie să găsim soluții și în interiorul primăriei, nu să stăm cu mâna întinsă către guvern. Este o presiune enormă pe buget în aceste momente, ne-au scăzut veniturile și nu mai putem să funcționăm cu același număr de oameni”, a mai spus Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

M.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.