Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 26 martie, 2020

Ceea ce, în urmă cu o lună, părea a fi o utopie, se pare că va devein realitate chiar mai repede decât se așteptau inițiatorii demersului: realizarea funcțională a unui laborator de testare a persoanelor suspecte de infecție cu COVID-19, la Spitalul Județean de Urgență din Tg Jiu!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 91067320_644126906366005_7492689847962828800_n.jpg

Astăzi, managerul Dumitru Vienescu ne-a confirmat că încep lucrările la construcția unde o să fie amplasat laboratorul medical care va efectua teste de identificare a persoanelor infectate cu coronavirus. Acesta spune că a fost identificat spațiul, iar în câteva zile o să înceapă și lucrarea. De asemenea, șeful spitalului a mai afirmat și faptul că aparatul medical va fi amplasat în unitatea de la Pasarelă: „Clădirea va fi una nouă, distinctă față de celelalte, cu o suprafață de aproximativ 100 mp : am depus deja documentația spre a obține avizul de la DSP Gorj și, totodată, de la Primărie să obținem autorizația de construcție și certificatul de urbanism. Sperăm ca , de săptămâna viitoare, de luni să înceapă și lucrările la această construcție care va fi realizată din panouri tip sandwich, durata de execuție fiind, undeva, la două-trei săptămâni ”, a confirmat vestea managerul Vienescu. Medicul Bogdan Niculescu  – inițiatorul și principalul promotor al acestui proiect pec ale de a fi realizat, spune că, în aproximativ 5 săptămâni, aparatul o să ajungă  la Târgu-Jiu: „ Fără să fac promisiuni foarte mari și peste așteptări, eu zic că în patru săptămâni vom reuși … C-or fi patru, c-or fi cinci, că o fi o săptămână în plus sau în minus, dar eu zic că în patru- cinci săptămâni ar trebui să îl avem”.

Reamintim faptul că, la inițiativa unui grup de medici inimoși de la SJU Tg Jiu (dr. Bogdan Niculescu, dr. Grigorian Magdalena, dr. Huzu Maddy, dr. Morega Adela și dr. Lăcătușu Eugen), cu sprijinul conducerii spitalului și al generozității unor oameni de afaceri gorjeni s-a hotărât achiziționarea , aducerea și punerea în funcțiune, la Tg Jiu, în cadrul S.J.U.,  a unui laborator genetic. Este o linie care va permite diagnosticul genetic și pentru altă patologie infecțioasă pe viitor, deci acesta este deosebit de util pentru un spital județean. După intrarea în funcțiune, acesta va fi donat, cu titlu gratuit  la S J U Tg Jiu.

Marius BECHERETE





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.