Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 1 martie, 2020

Corpul de control al Ministerului Sănătății va începe verificări la Direcția de Sănătate Publică Gorj și la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj. Directorul DSP Gorj, Carmen Ivanov, a fost demis vineri pentru modul defectuos în care a gestionat intervenția, după apariția unui caz de COVID 19 în județ.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 75540041_516275728968017_6578047446696329216_n.jpg

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile si legislatia in vigoare privind instituirea masurii de carantina a persoanelor in situatia de urgenta de sanatate publica internationala determinata de infectarea cu COVID-19 si nu a instituit masurile corespunzatoare in vederea prevenirii si limitarii efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spatiile de carantina identificate la nivelul judetului si a transmis raportari inexacte privind situatia din primul judet in care a fost identificat un caz de COVID -19”, se arata intr-un comunicat al MS. Tot vineri, după orele 18.00 s-a găsit și înlocuitorul lui Carmen Ivanov, în persoana interimarului Narcis Stoian, susținut de PMP Gorj, dar fost consilier de cabinet al deputatului fost ALDE, actual PSD, Scarlat Iriza. Este de amintit și faptul că abia vineri familia tânărului cu noul coronavirus a fost introdusă în carantină, până acum fiind în izolare la domiciliu.

Între timp, la cea de a doua testare  epidemiologică făcută la București, persoana a fost depistată negativ bacteriologic și a fost declarată sănătoasă. Totodată, verificarea Corpului de Control la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, va viza o posibilă cercetare disciplinară a unor ambulanțieri. Se va verifica dacă aceștia au refuzat să meargă în misiune, la recoltare de probe. De precizat că directorul SAJ Gorj, Constantin Mitroi, nu se află la serviciu, fiind autoizolat la domiciliu, după ce s-a întors recent de la Milano, Italia. Potrivit ultimului comunicat de presă emis de către DSP Gorj, s-au recoltat și trimis spre analiză în Capitală un numar de 73 de probe de la persoanele care au avut contact cu pacientul din Italia si pacientul confirmat din judetul Gorj. La nivelul judetului Gorj, sunt în  evidență un număr de 166 de persoane cu autoizolare la domiciliu, aceste personae fiind monitorizate de medicii de familie.

B.M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.