Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 31 ianuarie, 2020

„Peste 38 de milioane de lei vin la Târgu Jiu pentru unul dintre cele mai importante proiecte de care are neapărată nevoie municipiul. Pe scurt este vorba de realizarea centrului INFOTRAFIC, proiect pe fonduri europene, menit să crească fluiditatea rutieră” informează primarul Marcel Romanescu.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 83758547_495012498085024_8819157219925819392_n.jpg

Și tot edilul detaliază: „Iată ce presupune acesta: -Un Centru de management (comandă și control), cu arhitectura proprie complexă, bazată pe o platforma de comunicații de mare viteza, de ultima generație (tip IP) și o structura de servere care asigură puterea de procesare necesară; – Sistem de prioritizare a transportului public (principala funcție a sistemului va asigura preluarea informațiilor din teren referitoare la vehiculele de transport în comun și corespondența acestora cu orarul de circulație, asigurând resincronizarea diagramelor de semaforizare în funcție de necesar).

-Sistem de informare a călătorilor (va funcționa atât la nivelul vehiculelor și la nivelul stațiilor, cât și în mediul on-line, prin aplicația mobilă pentru informarea călătorilor).                                – Sistem de monitorizare video pentru creșterea siguranței. – Sistem de eTicketing (modulul pentru vânzarea on-line a titlurilor de călătorie va oferi călătorilor atât funcționalitatea de achiziționare prin Internet a titlurilor de transport cu reîncarcarea ulterioară a cardurilor cât și o serie de funcționalitați avansate destinate confortului călătorilor în managementul utilizării serviciilor de transport public).

– 47 stații echipate cu panou de informare privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, precum și o cameră video de supraveghere, cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor din stație (în stațiile de călători cu aflux mare – 8 stații – vor fi instalate automate de vânzare titluri de călătorie); – 35 autobuze/troleibuze înrolate în sistemul de eTicketing; – 5 autobuze/troleibuze echipate cu sistem de e-ticketing. Este un proiect amplu care va contribui decisiv la rezolvarea problemelor pe care le avem acum cu traficul în municipiu ”  consideră primarul Marcel Romanescu .

B.Marius





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.