Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 16 ianuarie, 2020

Filiala USR Gorj a anunțat că Viorel Caragea și-a dat demisia din partid, în urma unei discuții cu președintele Radu Miruță: ‘‘În contextul articolelor de presă apărute (…), Radu Miruță, președintele USR Gorj, a avut în această după-amiază (IERI – n.n.) o discuție cu Viorel Salvador Caragea, în urma căreia, chiar dacă acuzele aduse nu au fost demonstrate, domnul Caragea a decis să își dea demisia din partid pentru a nu prejudicia imaginea USR’‘, a transmis Uniunea Salvați România Gorj. Abia înscris în USR, Viorel Salvador Caragea a fost contestat de europarlamentarul USR, Clotilde Armand care a scris pe FB.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 82436858_1467135756783176_742596697267372032_n.jpg

„Am aflat că fostul șef al Poliției Gorj (acuzat de hărțuire sexuală și trafic de influență) a fost primit în USR. Acum, îi rog tare mult pe colegii mei să-l lase în pace pe ”polițistul lui Ponta”. Acest personaj n-are ce căuta în USR, nu așa se face altfel de politică“. La rându-i, fostul șef al IPJ Gorj a anunțat, pe facebook, că o să o acționeze în instanță pe Clotilde Armand, cea care a criticat dur intrarea sa în partid: ”Cu toate că niciuna din acuzațiile aduse în media națională nu sunt adevărate, având în vedere efervescența creată, am decis să mă retrag din partidul USR. Cât despre doamna Clotilde Armand, pentru prejudiciile de imagine și neadevărurile publicate, mă voi adresa instanței de judecată”, a precizat comisarul în rezervă. Reamintim că Biroul Executiv al USR Gorj a acceptat, marți, înscrierea în partid a fostului șef al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, Viorel Salvador Caragea, anunța  presa locală.

Numele Salvador Caragea a intrat în atenția presei și a opiniei publice în 2013. Atunci, fostul ministru de Interne Radu Stroe a dispus cercetarea sa disciplinară după un val de plângeri la adresa sa. Salvador Caragea nu a fost sancționat în niciun fel. El era acuzat de mai multe abuzuri, reclamațiile fiind făcute chiar de oamenii pe care îi avea în subordine, dar și de alți cetățeni din județ. Acuzațiile neconfirmate se referau la presiuni asupra angajaților săi și asupra oamenilor de afaceri din Gorj.

Printre acuzațiile care i s-au adus lui Salvador Caragea s-a numărat și hărțuirea sexuală a unor femei de afaceri, luarea de mită, cumpărarea de influență, dar și relații de prietenie cu anumiți interlopi, conform informațiilor apărute atunci în mass-media. Și astfel s-a încheiat o carieră politică foarte scurtă  în USR a fostului șef al Poliției Gorj, Salvador Viorel Caragea, cel care s-ar fi dorit la Gorj …. Salvador de USR (pentru o zi !!!). N-a ținut această carieră nici măcar de la culesul porumbului pân-la tăiaitul cocenilor, cum e vorba din popor ….

C.P.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.