Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 13 decembrie, 2019

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a participat la ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj, ședință ce a avut următoarea ordine de zi:

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 78240408_605044036904654_4456021444249255936_n-1024x678.jpg

-Analiza stadiului îndeplinirii măsurilor aflate în responsabilitatea Consiliului Județean Gorj și Secției Drumuri Naționale Tg Jiu, conform ”Planului de măsuri al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj, pentru perioada sezonului rece 2019-2020”; -Prezentarea pentru dezbatere și aprobare a Planului cu principalele activități ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență; Prezentarea Procedurii privind modul de acțiune al instituțiilor responsabile cu gestionarea incidentelor generate de animalele sălbatice la nivelul județului Gorj. Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, le-a transmis autorităților locale și șefilor de instituții publice să demareze pregătirea de iarnă. Direcția de Sănătate Publică Gorj va trebui să verifice evidențele cu gravide, diabetici sau alte categorii de persoane bolnave. Inspectoratul Școlar și primăriile vor verifica stocurile de lemne sau dacă sunt probleme cu centralele termice. De asemenea, autoritățile vor trebui să asigure accesul în bune condiții către unitățile de învățământ, spitale și alte zone de interes pentru populație. Prefectul a făcut un apel către instituțiile responsabile care trebuie să se îngrijească de persoanele fără adăpost. Acestea vor trebui ridicate de pe străzi și duse în adăposturi. Deja săptămâna trecută, reprezentanții Polției Locale Tg Jiu au demarat acțiunea de identificare a acestora și dirijarea lor spre lor adăposturile sociale.

Nici furnizorii de energie electrică și gaze nu au fost ocoliți de solicitarea reprezentantului Guvernului în teritoriu. Aceștia vor trebui să se asigure că vor remedia rapid problemele la utilitățile respective, în caz de ger puternic sau ninsori abundente. Nu în ultimul rând, salvamontiștii vor trebui să se afle la datorie în zona montană. Este vorba în special de Stațiunea Rânca, unde în sezonul de iarnă sunt așteptați foarte mulți turiști din județ și nu numai. De fapt, aceștia, ca și drumarii gorjeni, se află în dispozitiv de câteva zile bune, în permanență, veghiind la starea drumurilor, a traseelor montane și pârtiilor de schi, chiar dacă promisiuni de a schia sunt abia pentru acest weekend. În zona montană Rânca, zăpada pe carosabil atinge deja peste 2 centimetri, utilajele drumarilor gorjeni acționând permanent. De fapt, începînd de azi dimineață, ora 8.00  s-a închis definitiv tronsonul de drum dintre Rânca și Obârșia Lotrului, până la primăvară, iar pe porțiunea Novaci – Rânca se circulă în condiții de iarnă.

Marius BECHERETE





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.