Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 11 decembrie, 2019

Președintele Filialei Gorj a Societății de Științe Istorice din România, prof.dr. Gheorghe Nichifor care este și vicepreședintele Consiliului Județean Gorj a primit recent o scrisoare din partea Ambasadei Republicii Polone la București în care se spune:

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 79528114_2335015890144233_219649768593293312_n.jpg

„Stimate Domnule Președinte, Vreau să vă mulțumesc pentru cartea Dumneavoastră <<Refugiați polonezi în România. Viața cotidiană din lagărul de la Târgu-Jiu (1939-1941). Album istoric>>. Publicarea albumului la 80 de ani de la înființarea lagărului este un demers foarte reușit de a comemora ajutorul acordat refugiaților polonezi de către statul român. Am analizat cu mare atenție textul și fotografiile publicate și vă asigur, Domnule Președinte, că vom păstra cartea Dumneavoastră la biblioteca noastră, ca semn al prieteniei româno-polone.

De asemenea, luând în considerare faptul că Domnul Ambasador Marcin Wilczek și-a încheiat misiunea la 31 august 2019, vă asigur că vom preda această carte și noului ambasador. Vă rog să le transmiteți aprecierea mea pentru munca depusă și co-autorilor albumului, Doamnei prof.dr. Dorina Nichifor și Domnului prof. Andrei Popete Pătrașcu.

Cu stimă, Magdalena Szuber-Zavacka Însărcinat cu Afaceri Ad Interim al Republicii Polonia

București, 4 decembrie 2019”                                        

 La rândul nostru, transmitem – în numele tuturor cititorilor noștri și al iubitorilor gorjeni ai Istoriei – sincere felicitări, atât prof.dr. Gheorghe Nichifor, coordonator al lucrării prezentate și de noi, la vremea apariției sale, în paginile ziarului „ Universul Olteniei”, cât și celor doi co-autori, prof.dr. Dorina Nichifor și prof. Andrei Popete Pătrașcu  pentru aprecierile și considerația de care se bucură și dincolo de granițele țării prin tot cee ace scrie despre Istorie și pentru Istorie.

Marius BECHERETE  





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.