Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 7 decembrie, 2019

Pandurii a obţinut, vineri, cu o zi înaintea meciului de la Timişoara cu ASU Poli, ultimul programat în 2019 pentru ambele formaţii, din partea Curţii de Apel Craiova, suspendarea deciziei Tribunalului Gorj de executare a clubului ca urmare a aprobării deschiderii procedurii de faliment.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 79854119_2432060933728076_7652844372362264576_n-1024x617.jpg

Gorjenii îşi prelungesc astfel agonia pentru anul următor, iar antrenorul speră ca jucătorii săi să nu intre în vacanţă cu buzunarele goale şi face un nou apel către acţionari sau potenţial investitori. Problemele financiare ale clubului emblemă a oraşului Târgu Jiu şi a judeţului Gorj îi vor lăsa, cel mai probabil, şi de sărbători fără bani pe jucătorii de la Pandurii, lucru pe care noul antrenor al echipei nu îl consideră normal. Călin Cojocaru (foto) a făcut din nou apel faţă de situaţia disperată şi le-a amintit factorilor de decizie că fotbalul nu are culoare politică. ”Echipa asta merită mai mult, eu nu fac parte din niciun partid politic, partidul meu e fotbalul, iar acum activez la o filială mare a fotbalului, cum este Pandurii Târgu Jiu, şi vreau tot ce e mai bun pentru această echipă. De când am venit, am încercat să schimb puţin atmosfera şi organizarea clubului, vreau mai mult de la toată lumea, în special de la băieţi.

Am arătat foarte rău la meciul cu Rapid, dar de la meciul cu Chiajna am început să arătăm mult mai mult a echipă”, a spus Călin Cojocaru la conferinţa de presă de dinaintea jocului cu ASU Poli. Antrenorul a spus despre clubul Pandurii că este un brand al oraşului Târgu Jiu şi l-a comparat cu operele sculptorului Constantin Brâncuşi. O retrogradare în Liga 3 e pusă în spatele factorilor locali şi a foştilor conducători. ”Dacă va retrograda echipa în Liga 3 se poate vorbi de responsabilitatea tuturor factorilor locali, şi autorităţile locale şi conducerea care a fost de-a lungul timpului la club, că a ajuns acolo un club cu o asemenea tradiţie. Un club de elită, cum a fost Pandurii, nu avea voie să ajungă în aceste condiţii. Am mai spus că Pandurii este un brand al oraşului Târgu Jiu, cum sunt şi operele lui Brâncuşi de aici. Dacă ia cineva operele lui Brâncuşi, puneţi altele în loc? Dacă, să presupunem prin absurd, dacă moşteniorii lui Brâncuşi ar lua operele de aici, ce facem? Punem altele în loc? Au ele aceeaşi valoare? Cum vor să pună ceva în loc la Pandurii… Nu va mai fi la fel atunci, nu vor mai veni tinerii să se căsătorească la Poarta Sărutului de Anul Nou, dacă nu mai e opera autentică făcută de Brâncuşi. Nu vine nimeni să se căsătorească la Poarta lui Cojocaru. Acelaşi lucru vă spun şi despre Pandurii. E greu să ajungi unde a ajuns această echipă. Dacă pleci de la zero, investeşti enorm într-o nouă echipă ca să ajungi aici, la acest nivel, cu istoria pe care o are Pandurii, să ajungi să te baţi în Europa League e foarte, foarte greu. Şi să ai atâţia jucători care au jucat la Pandurii, la cel mai înalt nivel, iar acum sunt în Liga 1, la fiecare echipă cred că sunt unul-doi jucători care au fost şi la Târgu Jiu, şi să nu profiţi de imaginea bună pe care o fac. E păcat că, având Târgu Jiul acest stadion, să nu aibă şi o echipă competitivă. Şi acest lucru depinde de toată lumea din acest oraş care are putere de decizie”, a spus Cojocaru.

Călin Cojocaru a încercat să sensibilizeze autorităţile locale şi prin cuvinte despre jucătorii săi tineri din lot, care mai cred în Moş Nicolae şi aşteaptă cadouri. Autorităţile locale n-au mai sprijinit financiar clubul Pandurii din 2014. Din 2016 a intrat în insovlenţă, iar acum i s-a declarat falimentul. ”Am mulţi copii la echipă şi încă mai cred în Moş Nicolae unii dintre ei, de aceea aştept, şi în ceasul al 12-lea, ca autorităţile să îşi îndrepte atenţia spre ei, fiindcă merită. Am promovat la echipă câţiva tineri de 17 ani şi aţi văzut că unul dintre ei, Peia, a jucat titular şi deja se interesează mai multe echipe de el, având doar două meciuri la Liga 2. Dacă aceşti copii joacă mai multe meciuri pentru această echipă, sunt un bun al comunităţii, cum este şi Pandurii. Pentru că Pandurii Târgu Jiu nu este nici echipa lui Cojocaru, nici echipa lui Floroiu, este echipa comunităţii de aici din Târgu Jiu. Lucrul acesta trebuie să se înţeleagă şi trebuie ajutaţi aceşti copii.

Rasoveanu (foto 2) a fost convocat deja la naţionala de juniori, deci Târgu Jiu este un oraş care produce, prin echipa aceasta Pandurii, mulţi jucători. Pe mulţi dintre ei i-am avut şi eu ca antrenor, de-a lungul timpului, cum a fost Avramescu, Mărgărit, Unguru şi nu mai zic de cei care au plecat la nivel înalt. Eu zic că acest lucru trebuie să mişte cumva autorităţile locale, să vină să îi ajute pe aceşti copii pentru că vin şi la ei sărbătorile şi să vină şi la ei Moş Nicolae sau Moş Crăciun, fiindcă sunt marea majoritate copii. Ei şi-au făcut treaba pe teren, că puteau mai bine e adevărat, dar trebuie şi  un  mediu corespunzător pentru acest lucru. Şi noi o să încercăm să îl creăm şi din iarnă se va vedea o altă echipă, o altă atitudine profesionistă şi jucători care vor da totul pe teren. Se vede că se poate mai mult, dar pentru lucrul acesta trebuie să ne pregătim şi să avem o atitudine corespunzătoare. Şi autorităţile locale şi factorii de decizie să ajute jucătorii, să le dăm ceva, să aibă şi ei sărbători fericite, pentru că aşa e normal. Echipa Pandurii Târgu-Jiu este echipa oraşului Târgu-Jiu şi nu a unei persoane”, a mai declarat antrenorul echipei Pandurii. Pandurii îşi încheie meciurile din acest an la Timişoara, astăzi, când, de la ora 14:00, o întâlneşte pe ASU Poli. Gorjenii sunt pe ultimul loc în Liga 2 după 20 de meciuri, cu 8 puncte, în timp ce ASU Poli e pe poziţia a 7-a, cu 28 de puncte.

M.B.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.