Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 1 decembrie, 2019

PARADA MILITARĂ LA STARTUL SĂRBĂTORIRII ZILEI DE 1 DECEMBRIE – CRAIOVA 2019 Transmisiune realizată de Ionel CIILICA DIACONU

Publicată de Universul Olteniei pe Duminică, 1 decembrie 2019

Ziua Națională a României a fost marcată și în Craiova printr-o festivitate oficială în centrul orașului. Aproximativ 1500 de craioveni au participat la acest eveniment. În mijlocul craiovenilor, de Ziua Marii Uniri au fost prezente oficialități locale și parlamentari de Dolj, precum și ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Acesta din urmă a transmis mesajul premierului.

La împlinirea a 101 ani de la Marea Unire, primarul Craiovei, Mihail Genoiu a spus că ”avem nevoie de încredere și speranță în viitorul pe care noi înșine, ca națiune, alegem să-l construim, fără a neglija valorile democrației și libertății”: ”Sărbătorim astăzi împreună Ziua Națională a României, o zi plină de semnificaţii pentru trecutul şi prezentul ţării noastre.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 79297189_3061499927211433_1831458833373855744_o-1-1024x683.jpg

1 decembrie este ziua care, an de an, ne amintește că națiunea română are forța de a-și împlini marile idealuri. O zi sfântă care a încununat în mod fericit lupta tuturor acelor soldați necunoscuți ce au făcut posibilă Marea Unire, eroii cu care ne mândrim. Cu atât mai mult, astăzi, noi suntem datori să onorăm demnitatea acelui moment şi să fim cu adevărat buni români. Să dovedim că avem maturitatea şi curajul de a veghea asupra celor obţinute de înaintaşii noştri cu atâta jertfă.

Pentru asta avem nevoie de încredere și speranță în viitorul pe care noi înșine, ca națiune, alegem să-l construim, fără a neglija valorile democrației și libertății”, și-a început primarul Craiovei mesajul de Ziua Națională. Edilul Craiovei, Mihail Genoiu a mai spus că Bănia a fost mereu un oraș al începuturilor, subliniind faptul că locuitorii au fost implicați mereu în toate marile evenimente care au dus la Marea Unire. ”Craiova a fost mereu un oraş al începuturilor, un oraş care a luat parte la toate marile transformări naţionale. Astfel, Marea Unire din 1918 a fost şi va rămâne o pagină de referinţă și în istoria comunității noastre.

Iar implicarea craiovenilor în actul înfăptuirii României Mari a fost una substanțială din punct de vedere uman, militar, administrativ, dar și din punct de vedere cultural, al patrimoniului lăsat pentru istorie de oamenii acelor timpuri. Să nu uităm că oltenii noștri au participat la toate evenimentele înfăptuirii statului modern român, începând cu 1821 și până în 1918.

PARADA MILITARĂ CU OCAZIA SĂRBĂTORIRII ZILEI DE 1 DECEMBRIE – CRAIOVA 2019 Transmisiune realizată de Ionel CIILICA DIACONU

Publicată de Universul Olteniei pe Duminică, 1 decembrie 2019

De asemenea, mulți dintre intelectualii craioveni din timpul primului război mondial au fost mesageri de seamă ai crezului românilor pe oriunde se duceau, atât în țară, cât și în străinătate”,a mai spus primarul Craiovei. Edilul Craiovei a mai spus că nu trebuie să uităm eroii, care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri.

”La 101 de ani depărtare de acele momente, dar și la 30 de ani de la Revoluția din 1989, avem obligația de a ne cinsti eroii, lăsând deoparte micile orgolii și trebuie să ducem mai departe cu mândrie și demnitate cultura și tradițiile românești”, a subliniat primarul. Au fost depuse coroane de flori pentru cinstirea eroilor, la împlinirea a 101 ani de la Marea Unire, de către toți oficialii prezenți la manifestare. A urmat apoi parada militară și prezentarea tancurilor.

Video-foto: Ionel Cilica DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.