Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 27 noiembrie, 2019

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar este oprit pe magistrala 900, la intrare în stația CF Măldăeni, județul Teleorman, după ce la nivelul unui tren de călători, compus din cinci vagoane, care circula pe relația București –Târgu Jiu, a izbucnit un incediu la ultimele două vagoane.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 76786430_1222684354594629_5253651949777059840_n.jpg

Călătorii au fost transbordați în primele trei vagoane, acestea fiind decuplate de ultimele două care au luat foc. Evenimentul nu s-a soldat cu victime. În acest moment, pompierii acționează pentru lichidarea incendiului. În vagoane se aflau circa 100 de pasageri. O singură persoană a fost intoxicată cu fum, restul oamenilor au reușit să se evacueze la timp. Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, a declarant că două vagoane au fost distruse integral. “În acest moment a fost lichidat incendiul. Au fost distruse două vagoane de călători.  În tren se aflau aproximativ 100 de persoane din estimările șefului de tren. Cele 50 de persoane care se aflau în cele două vagoane care au luat foc s-au autoevacuat. Șeful de tren a dizlocat cele două vagoane cuprinse de flăcări de restul trenului. Pompierii militari au ajuns rapid la fața locului.

Focul a fost stins. O singură victimă s-a intoxicat ușor cu fum, respectiv șeful de tren care a acționat pentru dizlocarea celor două vagoane. În acest moment noi am trimis la fața locului și două microbuze pentru a prelua persoanele din zona respectivă și a le transporta la cea mai apropiată stație CFR”, a declarat Gelu Adrian Dragomir, purtător de cuvânt ISU Teleorman. Ieri, 26 noiembrie 2019, în jurul orei 17.00, între ultimele două vagoane ale trenului IR 1825 a apărut  un început de incendiu.

Călătorii și-au continuat  drumul în siguranţă către destinaţia finală cu restul garniturii. O comisie de cercetare va stabili cauzele începutului de incendiu. CFR Călători cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat. Pasagerii care vor dori să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare: https://www.cfrcalatori.ro/informatii-de-calatorie.

C.P.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.