Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 8 noiembrie, 2019

ÎN ULTIMA ZI DE CAMPANIE ELECTORALĂ, CANDIDATUL PSD, VIORICA DĂNCILĂ CÂȘTIGĂ, LA TÂRGU JIU, VOTUL TUTUROR OLTENILOR! Imagine, Ionel CILICA-DIACONU

Publicată de Universul Olteniei pe Vineri, 8 noiembrie 2019

Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, a fost întâmpinată cu aplauze de cei peste 1500 de pesediști din Oltenia, prezenți în această după amiază la Casa Danielescu din Târgu Jiu. Mihai Weber, Marcel Ciolacu, Costi Radulescu, Claudiu Manda, Paul Stanescu, Olguța Vasilescu au menționat că Viorica Dancilă va intra în turul al doilea, după scrutinul de duminică.

ÎN ULTIMA ZI DE CAMPANIE ELECTORALĂ, CANDIDATUL PSD, VIORICA DĂNCILĂ CÂȘTIGĂ, LA TÂRGU JIU, VOTUL TUTUROR OLTENILOR! Imagine, Ionel CILICA-DIACONU Viorica Dăncilă, candidata PSD la alegerile prezidențiale, a fost întâmpinată cu aplauze de cei peste 1500 de pesediști din Oltenia, prezenți în această după amiază la Casa Danielescu din Târgu Jiu. Mihai Weber, Marcel Ciolacu, Costi Radulescu, Claudiu Manda, Paul Stanescu, Olguța Vasilescu au menționat că Viorica Dancilă va intra în turul al doilea, după scrutinul de duminică. În sala sunt prezenți primari de comune și orașe, inclusiv edilul Craiovei, Mihai Genoiu, președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni, parlamentari și europarlamentari social democrați. Continuare pe www.universulolteniei.ro

Publicată de Universul Olteniei pe Vineri, 8 noiembrie 2019

În sala sunt prezenți primari de comune și orașe, inclusiv edilul Craiovei, Mihai Genoiu,  președinți de consilii județene, consilieri locali și județeni, parlamentari și europarlamentari social democrați. Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, cu privire la faptul că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, că PSD va contesta acest lucru. “Vom contesta acest lucru. Nu este un lucru normal, nu ştim cine va intra în turul doi, eu cred că trebuie dată dovadă de mai multă transparenţă şi cred că să trimiţi două buletine odată cu toţii candidaţii şi pentru turul unu şi pentru turul doi nu este un lucru bun”, a precizat Viorica Dăncilă.

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Anamaria Revnic-Călugăriţa a declarat vineri, pentru AGERPRES, că au fost înregistrate 2.000 plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care vor fi desigilate în seara zilei de 24 noiembrie. “Au fost primite şi înregistrate 2.000 de plicuri cu voturi prin corespondenţă pentru turul doi, ele vor fi desigilate abia în seara zilei de 24 noiembrie, după ora 21,00. În cazul în care pe buletinul de vot opţiunea pe care a selectat-o alegătorul nu se regăseşte în turul doi, adică candidatul selectat nu se regăseşte între cei doi candidaţi care participă la turul al doilea, votul va fi anulat, este considerat nul”, a spus Revnic-Călugăriţa. Ea a menţionat că alegătorilor care au optat pentru vot prin corespondenţă le-au fost expediate deodată ambele plicuri cu ambele buletine de vot pentru cele două tururi de scrutin.

“Nu ar fi fost timp fizic ca ele să fie expediate abia după ce Curtea Constituţională ar fi validat rezultatul alegerilor şi s-ar fi stabilit lista cu cei doi candidaţi care să participe, prin urmare ele au fost trimise anticipat, buletinul de vot a avut exact acelaşi format, iar alegătorii ar fi trebuit să aştepte până la turul al doilea să-şi exprime opţiunea de vot şi să expedieze plicul abia după ce ar fi aflat care sunt cei doi candidaţi care merg mai departe”, a explicat purtătorul de cuvânt al AEP. Plicul odată înregistrat, cetăţenii nu mai pot vota. Revnic-Călugăriţa a menţionat că instrucţiunile pentru votul prin corespondenţă sunt foarte clare. “Li se recomandă alegătorilor să voteze pentru turul doi după ce rămâne lista definitivă cu cei doi candidaţi care merg în turul al doilea”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente.

De la tribuna întâlnirii regionale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din acest an, Viorica Dăncilă cu social-democrații din Oltenia, liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber a transmis următorul mesaj: „Stimați gorjeni, În data de 10 noiembrie, Partidul Social Democrat vă cheamă la urne! PSD vă cheamă să îi fiți alături în lupta pe care o duce pentru a vă asigura bunăstarea și stabilitatea, votând Viorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României!

La fel ca mulți români, am credința că a venit vremea ca o femeie să primească șansa de a aduce echilibru în societatea noastră, de a ne reînvăța ce înseamnă solidaritatea, omenia și empatia, lucruri atât de necesare pentru sănătatea morală a unei țări. Alături de doamna Dăncilă, viitorul președinte al României, stă Partidul Social Democrat, un partid puternic, care și-a dovedit forța de nenumărate ori! Alături de doamna Dăncilă, viitorul președinte al României, stau toți românii de bună-credință, toți aceia care își doresc un viitor mai bun aici, în țara lor!”

  Ionel Cilica DIACONU





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.