Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 30 octombrie, 2019

 Țara asta este pe punctul de a face implozie socială. Factura schimbării de gardă la Palatul Victoria, cerută de Opoziție, va fi decontată de populație. În prag de iarnă, Moș Ludovic Orban aduce cadouri … multinaționalelor și nuielușe românilor.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 73178207_2493336784236493_6146035451103805440_n.jpg

Programul de guvernare liberală este spulberat chiar de cei mai mari economiști din piață, semn că vin vremuri grele pentru populație. Considerat un adevărat guru al economiei, John Maynard Keynes explică de ce dinamica unei economii naționale este dependentă de doi factori. Încrederea și Incertitudinea pot crește sau, din contră, doborî o economie. Acolo unde există stabilitate, piesele angrenajului se pun în mișcare, rotițele se învârt și motorul economiei începe să ruleze cu viteză. Dacă, însă, clasa politică seamănă incertitudine, atunci țara va culege criză economică și recesiune. Ce a făcut Klaus Iohannis în cei cinci ani de mandat? Ce a cultivat președintele „tuturor românilor”? Câte solii de pace a trimis el la Palatul Victoria, încercând măcar o coabitare cu PSD-ul în beneficiul interesului național? Cine vorbește acum, în plină campanie electorală, numai despre război? Ținând cont de toate astea, să zicem mersi că România n-a intrat încă în colaps economic. Poate, însă, că momentul nu-i departe, fiindcă programul de guvernare al PNL arată ca o bombă atomică pentru economia națională.

Liberalii vor să abroge Ordonanța 114! Acesta este cadoul făcut multinaționalelor pentru sprijinul acordat în procesul de demonizare a guvernării pesediste. Orban întoarce serviciul corporațiilor care și-au trimis angajații la proteste. OUG a însemnat facturi mici la energie și gaze, însă PNL vrea (și promite) liberalizarea prețurilor. Economistul Cristian Socol, profesor la Academia de Studii Economice, trage semnalul de alarmă cu privire la ce urmează să se întâmple. După ce a analizat programul de guvernare gândit de „specialiștii” ludovicului Orban, profesorul Cristian Socol îi avertizează pe români că iarna asta ori vor face rost de bani pentru căldură, ori vor îngheța de frig! „Companiile din energie vor câștiga. Vor pierde românii care vor plăti facturi mult mai mari la utilități. Plus 25-30% la facturile la utilități minim din liberalizarea șoc a prețului la utilități”. Fără ocolișuri, scurt și cuprinzător cât să priceapă cine trebuie.

Marius B.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.