Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 19 octombrie, 2019

…Plăcute, am spune noi, doar gândindu-ne la ospitalitatea oamenilor de pe meleaguri polovrăgene care ne-au întâmpinat pe noi, umoriști și invitați participanți la ediția din acest an, a XXVII-a ca număr, a Festivalului internaţional de umor “Ion Cănăvoiu”.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 72593715_529291944574754_9158542460459155456_n.jpg

O altă surpriză plăcută a constituit-o prezența în sala de spectacole a Căminului Cultural (sală ce poate rivaliza oricând cu una de … la oraș !!!) a copiiilor și tinerilor care s-au amuzat copios, alaădând frenetic și râzând așa cum numai ei știu să o facă la glumele, replicile și momentele satirice ale invitaților: Cornel Udrea, Nicolae Dragoș, Elis Râpeanu – singura femeie cu doctorat în epigramistica românească, Marian Grigore Dobreanu, apoi  Ion Cepoi sau Ion Popescu Brădiceni, alți distinși scriitori gorjeni sau veniți de pe alte meleaguri surprinși într-un adevărat turnir epigramistico-satiric, spre deliciul spectatorilor. Resposabil cu apariția numărului 27 al Foii umoristice HAZUL, al cărei fondator este inegalabilul Jean Cănăvoiu – pe care îl omagiem an de an prin acest festival-, este în acest an scriitorul Ion Popescu Brădiceni, colegul mai tânăr, peste ani, cu Ion Cănăvoiu, coleg de redacție la GAZETA GORJULUI, apoi GORJEANUL, câțiva ani buni. Din sumarul alcătuit, cu destulă acribie de responsabilul cu apariția revistei, spicuim editorialul semnat de scriitorul Ion Cepoi, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj  (De dincolo de timp), apoi amintiri cu și despre Ion Cănăvoiu semnate Viorel Gârbaciu, Ion Trancău, Nicolae Dragoș, Titu Rădoi, Liviu Poenaru,George Drăghescu, Mircea Tutunaru, Alex Gregora, Ion Popescu Brădiceni, Adrian Frățilă, Nicolae Brânzan, și mulți, mulți alții, prieteni sau colegi cu nea Jean de-a lungul … vremii sale literare.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 74620888_704427186627491_1254658645510062080_n-1024x768.jpg

Opt pagini cu și despre Marele Omagiat al acestor zile la Polovragi Tg Jiu și Runcu. Felicitări realizatorilor acestei ediții a  Foii umoristice & sentimentale (Ion Cepoi-director, Dan Popescu-redactor, Ion Popescu Brădiceni-resposabil ediție, Luminița Tudorescu –tehnoredactare computerizată) acest număr 27 fiind editat, ca și celelalte de până acum, de Editura  CJCPCT Gorj. Și pentru că am vorbit publicații aminitm doar acum de apariția numărului 192 al Minilunarului  cultural, literar și artistic CEAȘCA DE CAFEA a maestrului actor, scriitor și om de cultură George Drăghescu, publicație pe care o vom prezenta in extensor, mâine când vom scrie și despre celelalte momente ale zilelor ce vor urma la Sărbătoarea Internațională a Hazului gorjean, provocată sub aura lui Jean Cănăvoiu.

Dar nu pot să închei aceste însemări, și ar fi nedrept nu numai pentru mine, fără să amintesc despre căldura ospitalității  unui om care ne-a primit…acasă la dumnealui, în mijlocul comunității sale, pe care o… păstorește de câțiva ani și pe care o are mereu alături, prin faptele și lucrurile bune pe care le reușesc împreună. Este primarul Gheorghe Epure, edilul comunei Polovragi, în fața căruia ne înclinăm cu reverență pentru felul în care am fost așteptați, primiți și omeniți de acești gorjeni adevărați. Felicitări, domnule primar, respect și mulțumiri tuturor colaboratorilor dumneavoastră!

Marius BECHERETE                                                                                          





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.