Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 10 octombrie, 2019

 Am asistat astăzi la unul dintre cele mai negre momente din istoria politicii post decembriste. Nu pentru mine, nu pentru PSD, ci pentru noțiunea de normalitate și pentru ideea de democrație stabilă în România atât de dragă tuturor.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 71853812_1449604275196441_431273420131401728_n.jpg

Am constatat încă o dată, dacă mai era nevoie, că la noi, la români,  demagogia, ipocrizia și canibalismul politic, fără să mai invoc trădarea, pot răzbi într-un război surd cu salariile crescute ale românilor, cu pensiile majorate ale celor ce au construit această țară, cu miile de șantiere deschise în toată România, cu un șomaj în descreștere permanentă, cu o creștere vizibilă a nivelului de trai. Și câte nu ar mai fi de spus?
Departe de a încerca să conving pe cineva că acest guvern a fost perfect, nimeni nu mă poate contrazice când afirm că  a fost funcțional și performant. Asemeni tuturor guvernelor PSD. Că unora nu le place culoarea, că alții urăsc social democrația este o discuție, însă toate analizele cred că ar trebui să se rezume la cum ne era nouă, tuturor, la început de 2012 și cum ne este astăzi.

Există o certitudine, moțiunea a trecut. O certitudine care, paradoxal, aruncă țara într-o mare incertitudine. Ce urmează: cine va guverna, cum o va face, dar cel mai important, ce se va întâmpla cu românii? Din nefericire, soarta lor nu este decisă de ei. Ei au decis în 2016. Unii politicieni au călcat în picioare decizia votului de atunci. În fruntea lor, întâiul om al țării. Călcătorul în picioare al Cărții de Căpătâi, Constituția. Dar, ce mai contează? Învingătorul, niciodată în România, nu a fost întrebat cum a câștigat.  Are Parlamentul lui, probabil va avea Guvernului lui, încet, încet, țara lui, poporul lui. Eu unul, am altă țară, se numește România, am alt popor, poporul român, am altă constituție, Constituția României.
După toată debandada trăită în aceste zile, nu se va așterne liniștea, ci haosul. Un haos specific tuturor guvernărilor de dreapta.
Dragi români, dragi gorjeni, nu vă doresc decât să vă fie bine, tot mai bine, vouă și copiilor voștri iar soarta, totuși, să v-o decideți întotdeauna singuri!

MARIUS ADRIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.