Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 17 august, 2019

Acest semn de întrebare va dăinui, nu numai în titlul informaţiei noastre, ci până la rezolvarea problemei privind respectarea mai multor acte normative, între care şi o hotărâre de Guvern, o altă Hotărâre de Consiliu Municipal, un protocol, ş.a.m.d. Ministrul Tineretului și Sportului a venit, miercuri, la Târgu-Jiu ca să detensioneze conflictul Prunariu – Romanescu. Bogdan Matei a ajuns la Târgu-Jiu însoțit de directorul general din minister, Daniel Jianu, făcând o scurtă vizită și la Prefectura Gorj.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 68280042_1472649456250853_3152837815847354368_n.jpg

După ce, în ultima lună, a protestat în fața primăriei municipiului și a lansat tot felul de acuzații la adresa lui Marcel Romanescu, acum șeful CS Pandurii este optimist, sperând că vor veni facilitățile așteptate de la autorități. Mai mult, Marcel Romanescu afirma, luni, că directorul CS Pandurii, Mihai Prunariu, i-ar fi transmis injurii și amenințări pe WhatsApp și că are de gând să-i arate mesajele și ministrului Matei.  Prunariu zice însă că subiectul n-a fost abordat la întâlnirea cu oficialii de la București. Marcel Romanescu i-a explicat ministrului Tineretului că Primăria Târgu-Jiu ajută CS Pandurii, inclusiv prin alocarea celor 13 miliarde de lei vechi pentru reabilitarea spațiilor de la stadion, bani care mai trebuie aprobaţi, însă, de consilierii locali în proxima şedinţă de la sfârşitul acestei luni, potrivit edilului târgujian. Cât despre protocolul din 2001, primarul Romanescu este dispus ca municipalitatea să suporte cheltuielile cu apa, dar numai pentru cea folosită de sportivi, nu și pentru spațiile în care se desfășoară activități comerciale, deținute de Clubul Sportiv Pandurii. După vizită, Mihai Prunariu a post ape pagina-I proprie de socializare următorul mesaj:  „Sper sa rezolvăm situația si să mergem mai departe. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 68900563_2423699924572141_5258359440091906048_n.jpg

Sportul primează! Mulţumesc pentru vizită domnule ministru, mulţumesc domnule director general! ” simţindu-se plin de speranţă. În ce ne priveşte, nu împărtăşim, în totalitate optimismul  directorului C S Pandurii Tg Jiu  la adresa rezolvării în scurt timp a problemelor. Poate se va emite un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind alocarea celor 13 miliarde (!!!), dar nu se ştie când, şi dacă, aceşti bani vor fi alocaţi. Şi asta deoarece, nu mai departe decât ân urmă cu câteva zile edilul Romanescu tuna şi fulgera nefiind mulţumit de suma acordată municipiului Tg Jiu la rectificarea bugetară, domnia sa ameninţând chiar cu proteste de stradă ale propriilor angajaţi. După ce a aflat că va primi numai 13 miliarde de lei vechi, la rectificarea bugetară, primarul Marcel Romanescu anunță că sumele pentru vouchere vor fi îndreptate către cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene. Edilul acuză guvernul PSD-ALDE că este iresponsabil și ”nu iubește Târgu-Jiul”. Pe pagina de socializare, Romanescu chiar scrie că un municipiu mult mai mic, Sfântu Gheorghe, primește 75 de miliarde de lei vechi la rectificare, probabil datorită ”voturilor care vin din fieful UDMR”.

În plus, Marcel Romanescu acuză că repartiția de la rectificare este ilegală, câtă vreme, conform legii, la bugetul Târgu-Jiului ar fi trebuit să ajungă 60 de miliarde de lei vechi. Primarul  anunță că va deschide acțiune în instanță după ce rectificarea bugetară va fi publicată în Monitorul Oficial.

M.B.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.