Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 13 august, 2019

Timp de două săptămâni, SC Salubritate Craiova desfăşoară două etape de dezinsecţie pe domeniul public, a opta şi a noua din acest an, care vor avea loc alternativ, prin pulverizare aeriană şi terestră a substanţelor împotriva insectelor dăunătoare.

Sâmbătă şi duminică a avut loc intervenţia prin pulverizare aeriană dimineaţa, care a durat câte patru ore, de la ora 6.00 şi până la ora 10.00. Au fost vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiştilor, Lacul Valea Fetii, Lacul Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lacul Valea Şarpelui şi cel de la Hanul Doctorului), precum şi parcurile, grădinile publice şi zonele verzi din cartierele oraşului. Potrivit reprezentanţilor Salubrităţii, suprafaţa totală pe care au fost făcute tratamentele avio-chimice a fost de 780 hectare, iar produsul care a fost folosit în cadrul acestei intervenţii a fost „Solfac Trio”. Începând de astăzi, pe parcursul a nouă zile calendaristice, are loc o intervenţie realizată prin pulverizare terestră a insecticidelor. Reprezentanţii SC Salubritate au menţionat că substanţele folosite în cadrul intervenţiei sunt Vectobac WG (larvicidare) şi Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate şi avizate de Ministerul Sănătăţii. În noaptea de duminică spre luni, a fost efectuată operaţiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafaţă de 21,2 hectare (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiştilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lacul Valea Şarpelui şi cel de la Hanul Doctorului).

În noaptea de luni spre marţi este programată dezinsecţia în Parcul Nicolae Romanescu şi zonele adiacente, iar în noaptea de marţi spre miercuri activitatea de dezinsecţie va fi derulată în Parcul Tineretului, cimitirele Nord şi Sineasca, zonele verzi de pe bulevardul „Nicolae Titulescu”, strada „Maria Tănase” şi de la Casa Ştiinţei şi Tehnicii. Potrivit Salubrităţii, intervenţia în celelalte cartiere ale Craiovei vot începe de joi, de pe 15 august, aceasta urmând să se desfăşoare însă în funcţie de condiţiile meteorologice existente. Suprafaţa pe care va avea loc operaţiunea de combatere a insectelor dăunătoare, în cadrul acestei etape, este de 762,35 de hectare, operatorul anunţând că programul de intervenţie poate fi modificat în funcţie de condiţiile meteologice existente. „Reamintim proprietarilor de terenuri, agenţilor economici, instituţiilor publice şi asociaţiilor de proprietari din municipiul Craiova că, potrivit art. 109 dinRegulamentul privind desfăşurarea activităţilor de salubrizare, au obligaţia de a realiza dezinsecţia în spaţiile deţinute cu orice titlu”, se precizează într-un comunicat de presă al SC Salubritate Craiova.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 67914920_486343588609206_9206947377540235264_n.jpg

În ceea ce priveşte frecvenţa dezinsecţiei pentru combaterea ţânţarilor, reprezentanţii SC Salubritate precizează că această intervenţie se execută lunar, în sezonul cald, pentru spaţiile deschise prevăzute în programul unitar de acţiune sau minimum trei tratamente pe an şi ori de câte ori este nevoie, în spaţiile comune închise ale clădirilor. Salubritatea execută şi tratamente de dezinsecţie, la cerere: trimestrial şi ori de câte ori este nevoie, în spaţiile închise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, instituţiilor publice şi spaţiile comune închise ale clădirilor; lunar şi ori de câte ori este nevoie, în spaţiile închise ale operatorilor economici cu profil alimentar şi ale unităţilor sanitare; numai la solicitarea persoanelor fizice din spaţiile cu destinaţie de locuinţă”. Se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 – 2.500 lei, pentru persoane fizice şi 1 000 – 2.500 lei, pentru persoane juridice, “neasigurarea condiţiilor de igienă prin operaţii de curăţenie, dezinsecţie şi deratizare a locuinţelor individuale, blocurilor de locuinţe, anexe gospodăreşti, în jurul blocurilor de locuinţe ori în jurul spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, de către proprietari, chiriaşi ori deţinătorii legali”.

C.P.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.