Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 5 august, 2019

Veşti bune pentru comercianţii din Piaţa Mircea, dar şi pentru severinenii care se aprovizionează din acest loc. Piața a intrat într-un amplu proces de modernizare, care va continua și în cursul anului viitor.

Cu fonduri proprii, în valoare de 150.000 de lei, s-au achiziționat 21 de vitrine frigorifice, 14 dintre ele fiind repartizate în Piața Mircea, 4 în Piața Crihala și 3 în Târgul Veterani. Noile vitrine frigorifice au fost deja instalate în Piața Mircea, în sectorul brânzeturi, unde a fost igienizat și spațiul și iluminatul modernizat. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat că era nevoie de această investiție pentru un comerț civilizat și că lucrările de modernizare a piețelor agroalimentare din oraș vor continua și anul viitor. Vitrinele frigorifice care au fost înlocuite aveau o vechime de peste 20 de ani și erau uzate atât fizic, cât și moral.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 67711992_499567684180554_3785201703561723904_n.jpg

„Încercăm cu fonduri proprii să modernizăm pe tronsoane Piața Mircea și Piața din Crihala. Avem în plan și modernizarea sistemului de aer condiționat, dar fiind vorba de o clădire imensă, trebuie să venim cu un proiect mare de câteva milioane de lei. În momentul de față, lucrăm la studiul de fezabilitate și sperăm ca anul viitor să demarăm lucrările de modernizare”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu. „Noile vitrine frigorifice pe care le-am achiziționat sunt importate din Polonia, din punct de vedere tehnic sunt foarte eficiente, au o reducere de consum de energie de 50 la sută. Răcirea se face prin ventilare, cele vechi aveau răcire statică, deci asta înseamnă că ele nu mai îngheață. Produsele se mențin foarte bine, la o temperatură de 2 grade, au termometre electronice care în permanență se autoreglează”, a precizat Gabi Popescu, directorul Administrației Piețelor din Drobeta Turnu Severin.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.