Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 28 iulie, 2019

 Premierul Viorica Dăncilă a susţinut o coferinţă de presă ieri, în cadrul căreia, a anunţat o serie de decizii importante, luate în urma cazului de la Caracal care a şocat toată ţara.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 67949338_577522089444113_7961254450490769408_n.jpg

Premierul României a anunţat, astfel , că analizează posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru viol, pedofilie, crimă. Dăncilă a anunţat şi demiterea prefectului judeţului Olt.  „ Am luat câteva decizii necesare în calitate de prim-ministru, dar este nevoie de mai mult(…) M-am întâlnit de urgenţă cu ministrul Afacerilor Interne, care m-a informat asupra tuturor măsurilor luate până în acest moment şi a planului de acţiune pentru zilele următoare. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a continua coordonarea acestei anchete. Tot astăzi (n.n.-ieri)am convocat de urgenţă o şedinţă la Palatul Victoria cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cu directorul general STS, Sorinel Vasilca şi cu ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu. Am decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice la nivelul întregului aparat de stat, grup care va fi condusă de domnul Raed Arafat. Voi propune acest aspect în cadrul şedinţei CSAT de marţi, în calitatea mea de vicepreşedinte”, a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria. Premierul Viorica Dăncilă  s-a adresat apoi şi clasei politice din România: Deși am rugat clasa politică să nu încerce să confiște această tragedie și să o transforme în subiect de atac, acest apel la respect, maturitate și compasiune nu a fost onorat.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 67424846_638536869963204_8780257181434904576_n.jpg

Stimați oameni politici, vorbim de analiza oportunității unui referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori și pedofili, precum închisoarea pe viață sau castrarea chimică. Aceste măsuri au nevoie de o validare populară înainte de a fi aplicate. Nu vedeți necesară o consultare publică pentru introducerea unor astfel de măsuri? Nu vi se pare normal să fie adoptate doar cu acordul cetățenilor români? Pe lângă referendum, vom acționa și în Parlament pentru modificări care vor viza corectarea deficiențelor legislative pe care grupul de lucru interinstituțional le va identifica. Am spus de nenumărate ori că vreau consens și dialog cu românii, fie că unora sau altora nu le convine acest lucru. Vă rog pe toți cei abilitați, indiferent de culoarea sau apartenența dumneavoastră politică, să ne concentrăm pe măsuri reale. Vreau să vă reamintesc că responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat o poartă întreaga clasă politică și este strict datoria noastră să găsim soluții” a încheiat premierul României, Viorica Dăncilă apelul la bun smiţ, luciditate şi normalitate adresat clasei politice româneşti.

C.P.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.