Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 14 iulie, 2019

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a căutat întotdeauna să găsească cele mai bune soluţii pentru a avea grijă de familiile modeste, pentru ca acestea să se bucure de un trai mai decent, dar NU prin acordarea de ajutoare sociale în condiţiile în care beneficiarii refuză să muncească.

Municipalitatea a militat ca asistaţii sociali să primească ajutor, doar dacă muncesc în folosul societăţii, conform legislaţiei în vigoare.

,,Prin anchetele sociale repetate, i-am depistat pe cei care încercau să păcălească primăria,  având documente neconforme cu realitatea, excluzându-i de la ajutoarele sociale. În comparaţie cu primele şase luni ale lui 2018, avem cu 22 de dosare mai puţin anul acesta şi o economie de 141.000 lei. Pe de altă parte, toţi cei ce nu înţeleg să îşi desfăşoare orele de muncă în folosul comunităţii, vor fi excluşi de pe lista ajutoarelor sociale,,a precizat primarul Marius Screciu.

Aşadar, rapoartele arată că în luna iunie 2018, la primăria municipiului erau depuse 80 de dosare, iar 159 de persoane beneficiau de ajutor social. În luna iunie 2019, numărul de dosare a scăzut la 58, iar numărul de asistaţi sociali a ajuns la 116. Prin această măsură, municipalitatea a reuşit să economisească suma de 141.000 lei la bugetul local.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.