Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 8 iulie, 2019

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni dimineaţa, o atenţionare cod galben de vijelii şi grindină, valabilă pentru toată ţara, aceasta expirând luni, la ora 22.00. Meteorologii avertizează că luni, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua în toată ţara. Astfel, local şi temporar, se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp. Atenţionarea este valabilă până la ora 22.00.

Şase oameni răniţi, acoperişuri smulse şi maşini distruse, după vijelii în Mehedinţi, Olt şi Dolj

Un panou a căzut peste o maşină în care se aflau patru persoane, între care doi copii, peste alta a căzut un foişor din curte, iar un geam trântit de vânt s-a spart şi a rănit un om din Drobeta Turnu Severin, acestea fiind doar o parte a dezastrelor codului roşu, din Mehedinţi. Reprezentanţii ISU Mehedinţi au anunţat că, în timpul nopţii de duminică spre luni, din cauza manifestărilor codului roşu de ploi şi vijelii, mai multe acoperişuri de bloc au fost luate de vânt şi mai mulţi copaci au căzut peste autoturisme. „Patru persoane au necesitat îngrijiri medicale acestea fiind transportate la UPU de către echipajele de Ambulanţă. În localitatea Şimian, pe Calea Hinovei, un panou a căzut peste un autoturism în care se aflau patru persoane (doi adulţi şi doi copii). După acordarea primului ajutor medical celor doi adulţi, care au suferit traumatisme, aceştia au fost transportaţi la spital.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este distrigaz-1.jpg

Cei doi copii nu au necesitat îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanţii ISU Mehedinţi. Tot în localitatea Şimian, un foişor din lemn a căzut peste o persoană, iar în Drobeta Turnu Severin o persoană a avut nevoie de ajutor, după ce fereastra locuinţei în care se afla a fost spartă, în urma căderii unui panou. În judeţul Olt zeci de copaci şi stâlpi au căzut şi au avariat mai multe maşini, din cauza rafalelor de vânt din noaptea de duminică spre luni, când a fost cod roşu de vijelii şi ploi. Astfel, în Slatina, doi copaci au căzut peste două maşini parcate, iar pompierii au intervenit pentru a îndepărta crengi de copaci şi bucăţi de acoperiş, pentru a elimina riscurile producerii unor dezastre, pe mai multe străzi din oraş.  Probleme din cauza vijeliilor au fost şi în oraşul Caracal şi în comuna Morunglav, din cauza copacilor şi stâlpilor care au căzut peste maşini şi au blocat străzi.

În judeţul Dolj, pompierii au degajat 19 copaci căzuţi pe carosabil şi maşini în mai multe zone din Craiova, între care şi la Spitalul nr. 1 Craiova şi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.
Acoperişul unui bloc căzut a afectat o conductă de alimentare cu gaze naturale.  Probleme au fost şi în localităţile Filiaşi, Dăbuleni, Radovan, Moţăţei, Ghindeni, din cauza copacilor celor peste 20 de căzuţi pe carosabil. În Mehedinţi, Olt şi Dolj, în timpul nopţii de duminică spre luni, meteorologii au emis cod roşu de ploi, vijelii şi grindină.                                                      (Sursa: MEDIAFAX)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.