Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 4 iulie, 2019

Medicii de familie din judeţ se plâng că nu pot pleca în concediu, pentru că în lipsa unui înlocuitor îşi abandonează pacienţii pe perioada vacanţei. Dacă nu găsesc un înlocuitor, aceştia sunt nevoiţi să-şi închidă cabinetele şi nu sunt plătiţi.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Olt, doctorul Mihai Ungureanu, spune că s-a discutat şi despre această problemă cu care se confruntă medicii de familie, în cadrul unei conferinţe ce a avut loc la Sibiu. „În cadrul conferinţei de la Sibiu au fost puse în dezbatere mai multe probleme cu care se confruntă medicii de familie. De exemplu, noi nu ne putem lua concediile. Nu putem pleca dacă nu ne găsim un înlocuitor. În lipsa unui doctor care să ne ţină locul, cabinetul se închide şi nu primim niciun ban. Mai mult de atât, nu avem voie să plecăm mai mult de două luni”, a spus medicul.
Probleme mari sunt în localităţile unde există un singur medic de familie care deserveşte toată comunitatea.
„În oraşe se mai găsesc soluţii, probleme mari sunt în localităţile unde există doar un singur medic. Fiecare medic are programul lui, când să mai vină să-l suplinească şi pe cel care pleacă în concediu. Fiecare îşi cunoaşte pacienţii. Am avut situaţii, de exemplu la Scorniceşti. Medicul de acolo nu putea să-şi rezolve problema de sănătate pentru că nu găsea un înlocuitor. A apelat la CAS Olt ca să se găsească o soluţie, pentru că medicul din Scorniceşti nu se putea deplasa”, a adăugat doctorul Mihai Ungureanu.

La nivelul judeţului sunt 239 de medici de familie ce se află în relaţie contractuală cu CAS Olt, 136 dintre aceştia fiind medici primari.            

                                                                                                              C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.