Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 12 iunie, 2019

În ziua de 10.06.2019, jandarmii gorjeni au fost anunţaţi de Direcţia Silvică Gorj despre faptul că în pădurera din apropierea satului Frăteşti, comuna Leleşti, lucrătorii silvici au găsit un urs prins într- un laţ.

URS CAPTIV LA LELEŞTI, SALVAT DE JANDARMII GORJENI!

Publicată de Universul Olteniei pe Miercuri, 12 iunie 2019

      Au fost anunțate instituțiile abilitate în vederea gestionării și desfășurării intervenției,  conform Ghidului cadru de acțiune pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de animalele sălbatice la nivel județean, respectiv: Instituţia Prefectului Judeţul Gorj, Primăria Leleşti, I.P.J. Gorj, Agenţia pentru Protecţia Mediului – Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Gorj, D.S.V.S.A. Gorj, Direcţia Silvică Gorj, Garda Forestieră – Inspectoratul pentru Regim Silvic şi Vânătoare, Asociaţia Ursul Carpatin.

     La locul solicitării a fost direcţionată echipa de intervenţie a Jandarmeriei Gorj care a delimitat zona, a restricţionat accesul informând cetăţenii cu privire la existenţa unui potenţial pericol generat de prezenţa animalului sălbatic şi au asigurat siguranţa persoanelor abilitate care au intervenit pentru imobilizarea ursului.

     Reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Gorj au imobilizat ursul prin tranchilizare și ulterior acesta a fost eliberat în mediul natural, fără probleme.   

     Jandarmeria Gorj reamintește populației că, în astfel de cazuri, este necesar să acționeze cu prudență, anunțarea autorităților fiind cea mai importantă măsură.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.