Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 10 iunie, 2019

Timp de patru zile, în perioada 5 – 8 iunie, la Craiova, s-a desfăşurat Conferinţa Internaţională a Detectivilor Particulari, un eveniment deosebit de important, care constituie o premieră naţională. Iniţiatorii acestui demers curajos, reprezentanţii Patronatului Detectivilor din România, au prezent publicului prezent la manifestare misiunea, viziunea şi valorile acestei activităţi.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 62243621_456488941821193_1165206661556600832_n-1024x683.jpg

Aceştia se constituie într-o structură reprezentativă pentru o profesie cu un rol esenţial pe atât de multe planuri, de la simplul nivel al vieţii private până la aspecte strategice. Distinşilor oaspeţi, din ţară şi din afara graniţelor, le-au fost adresate mesaje de bun venit din partea conducerii Consiliului Judeţean Dolj, Primăriei municipiului Craiova, Instituţiei Prefectului judeţului Dolj, Inspectoratul de Poliţie; Curtea de Apel Craiova şi nu în ultimul rând, din partea Baroului de Avocaţi Dolj. Cea de-a doua parte a evenimentului a fost dedicată comunicăriilor ştiinţifice: Matthias Willenbrink, preşedintele Asociaţiei Mondiale a Detectivilor (WAD), cu lucrarea „Serviciile contra fraudă – pentru industria asigurărilor”; prof.univ.dr Iulian Fota –„Relaţia dintre securitate privată şi securitate naţională”, conf.univ.dr Florin Păsătoriu –„Investigaţiile private şi provocări şi necesităţi în materie de guvernanţă, în domeniul securităţii” şi gl.bg.dr Constantin Florea – „Consecinţele socio-economice şi juridice ale comerţului ilicit cu ţigarete care afectează interesele financiare ale UE şi ale României” .  În prezidiu s-a aflat şi Dan Rusu viitor preşedinte al WAD-ului, iar în sală, preşedintele de onoare a Patronatului Detectivilor Particulari din România, chestorul Virgil Ardelean.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 64253293_300857683959242_3563646124835209216_n-1024x683.jpg

„Acest eveniment urmăreşte să facă cunoscută activitatea detectivilor particulari din România, a organizaţiilor internaţionale din acest domeniu, de a dezbate şi de a schimba idei. Iar pe de pe altă parte, de a fi promovată şi cunoscută această profesie. Patronatul Detectivilor din România este membru al Federaţiei Europene a Detectivilor Europeni. WAD-ul este înfiinţat în 1921 şi îşi are sediul la Las Vegas, iar Federaţia Europeană în 1964 şi îşi are sediul la Viena”, a precizat George Cioacă, detectiv particular cu experienţă. Preşedintele Patronatului Detectivilor Particulari  din România, Constantin Sîrbu, a precizat că această conferinţă internaţională s-a desfăşurat la Craiova, pentru că în Bănie este  şi sediul Patronatului, începând cu data de 17 iunie 2018. Prin acest evenimentul de amploare se urmăreşte să se pună bazele Patronatului şi asta pentru că până acum au existat multe fluctuaţii, dar în ultima perioadă numărul membrilor a crescut. „Doresc acest moment să constituţie  un prim pas în relansarea Patronatului. Vorbim astăzi şi de prima Conferinţă Internaţională din România, ceea ce este foarte important. Aşadar, susţinem direct interesele membrilor prin asigurarea de servicii, facilităţi furnizarea de informaţii şi asistenţă de specialitate.

Conducerea Patronatului înţelege perfect realităţile şi transformările cu care se confruntă colegii noştri, detectivii particulari şi îi felicităm pentru eforturile depuse, asigurându-i de tot sprjinul nostru”, a explicat Constantin Sîrbu, preşedintele Patronatului Detectivilor Particulari din România. Matthias Willenbrink, preşedintele WAD :“În termeni practici, dacă te uiţi la majoritatea sistemelor legale din întreaga lume, avem o organizaţie solidă de investigare a criminalităţii. Oricum, când vine vorba despre drepturile omului, nu prea există căi de investigare şi susţinere a acestora. Oamenii de obicei merg la un avocat şi îi roagă să îi ajute, dar un avocat are nevoie de probe, de informaţii, altfel nu poate ajuta oamenii. Din moment ce nu este vorba de un caz penal, nu există altă instanţă care să îi ajute. Detectivii particulari umplu o gaură importantă din multe sisteme internaţionale care nu pot fi de folos când vine vorba despre drepturile omului”.

                                                                                                           C.P.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.