Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 23 mai, 2019

Elevii clasei a VI-a din ciclul gimnazial susţin, joi, probele la matematică şi ştiinţele naturii din cadrul evaluării naţionale, informează Ministerul Educaţiei. Aceasta este ultima probă pe care elevii clasei a VI-a trebuie să o susţină după ce, miercuri, au susţinut proba de limbă şi comunicare.

Imaginea articolului Evaluare Naţională 2019: Elevii clasei a VI-a susţin, joi, probele la matematică şi ştiinţele naturii

Evaluarea Naţională: Elevii clasei a VI-a susţin, joi, probele la matematică şi ştiinţele naturii

Elevii clasei a VI-a susţin, joi, ultimele probe din cadrul evaluării naţionale, matematică şi ştiinţele naturii, potrivit datelor calendarului de examene aprobat de Ministerul Educaţiei.

Sălile în care au loc evaluările naţionale sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor. Durata alocată rezolvării pentru elevii claselor VI-a este 60 de minute.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, transmite sursa citată.(Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.