Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 13 mai, 2019

Peste 120 de reprezentanți ai administrațiilor locale și experți ai companiilor de tehnologie în domeniul smart city vor fi pe 16 mai la București.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 60536388_447966052622953_5634574815462424576_n.png

Cel mai important eveniment în domeniul Smart City din România va avea loc pe data de 16 mai la București. Dezbaterea Smart City 2017- 2020, aflată la cea de a VIII-a ediție reunește reprezentanți ai unor importante primării, dar și companii care și-au câștigat un loc bine meritat în domeniu și au dezvoltat soluții inteligente pentru orașele viitorului. La acest eveniment se discută și se prezintă soluții pentru toate verticalele unui oraș, pornind de la mobilitate, trafic, iluminat și parcări inteligente, continuând cu educație, turism și sănătate, incubatoare de afaceri, până la soluții inovative care sunt dedicate să ușureze rutina zilnică a oamenilor.
Au confirmat prezența în agendă importanți reprezentanți ai unor orașe care au dezvoltat proiecte în colaborare cu instituții europene, au beneficiat de consultanța sau de finanțarea care le-a fost oferită și vor împărtăși din experiența proprie. Companiile care oferă servicii și produse autorităților publice prezente la dezbatere vor afla care sunt proiectele pe care Primariile le au în vedere în acest an. De aceea, evenimentul reprezintă o importantă platforma de comunicare și relaționare, o bază de la care se pot dezvolta proiecte comune și parteneriate viitoare. Și-au anunțat prezența în agendă orașe precum: Iași, Alba Iulia, Oradea, Timișoara, Reșița, Slobozia, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Măgurele dar și Consiliile Județene din Ilfov, Alba, și Călărași. Vor veni cu cele mai noi soluții companiile: Orange, Signify, Certsign, Electrogrup, Urban Scope, Polyfazer, Intrarom, Urban Scop, Ingenious, Expertissa, E-twow, Regista, Dositracker și multe altele. O secțiune specială de prezentare este alocată firmelor de tip start-up care inovează.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 60149520_2241102345977023_6125947747326492672_n.jpg

Programul Orange Fab susține dezvoltarea și finanțarea unor astfel de firme, iar reprezentanții programului vor detalia modul de lucru în cadrul evenimentului.
Pentru a detalia cât mai bine soluțiile pe care companiile le pot oferi primăriilor, va exista și un spațiu de expoziție. Evenimentul continuă a doua zi cu discuții bilaterale, care urmează prezentărilor realizate în prima zi. Organizatorul dezbaterii este agenția de relații publice și managementul evenimentelor Concord Communication, cu sprijinul Fundației Naționale a Tinerilor Manageri și al publicației GoodNews. „Dezbaterea începută în 2016 deja are rezultate semnificative, accelerând adoptarea soluțiilor smart city și aducând beneficii românilor. Avem orașe campion pe care dorim să le promovăm și avem companii inteligente cu tehnologii de vârf care aplicate dau un impuls semnificativ și dezvoltării economice. Autoritățile locale ajută România să devină mai dezvoltată și mai inteligentă!”, a declarat moderatorul evenimentului, Marius Bostan, inițiatorul programului pilot smart city de la Alba Iulia și fost ministru al comunicațiilor.                                                               

                                                    C.P.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.