Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 8 mai, 2019

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, şi secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, au participat, luni, la deschiderea celei de-a 46-a întâlniri a Comitetul European Ad Hoc pentru Agenţia Mondială Antidoping (CAHAMA) şi a celei de-a 50-a reuniuni a Grupul de Monitorizare a Convenţiei Antidoping a CE, organizate la Palatul Parlamentului din Capitală în contextul preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 59745766_868134586852482_2751580539168227328_n.jpg

La prima parte a reuniunii au mai asistat Gabriela Daniela Coţa, consilier de stat pe probleme de tineret şi sport al prim-ministrului României, Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, dar şi fosta preşedintă a Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), Graziela Vâjială. La lucrările de la Bucureşti, care se desfăşoară între 6 şi 8 mai, participă peste 100 de reprezentanţi la nivel înalt ai autorităţilor naţionale din cele 52 de State-Părţi la Convenţie, parteneri instituţionali cu atribuţii în domeniu la nivel internaţional: Agenţia Mondială Antidoping (WADA), Comisia Europeană, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), UNESCO şi alte entităţi partenere în efortul global de prevenire şi combatere a dopajului în sport. Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, prezent, luni, la întâlnirea Comitetului European Ad Hoc pentru Agenţia Mondială Antidoping (CAHAMA), a declarat pentru AGERPRES că lupta împotriva dopajului reprezintă o prioritate pentru Guvernul României: “Lupta împotriva dopajului este o prioritate pentru Guvernul României, pentru Ministerul Tineretului şi Sportului. Pentru că ne interesează să avem un sport curat. Aceste întâlniri sunt extrem de importante pentru România, pentru toate ţările participante, precum şi pentru sportul mondial. Scopul este unul simplu, acela de a avea un sport curat. Acest lucru ne interesează pentru a nu inversa scara valorilor. Trebuie să luptăm pentru un sport curat, iar azi este o zi istorică pentru sportul european şi mondial. Sunt convins că dezbaterile care vor avea loc pe parcursul celor trei zile vor fi unele utile şi măsurile luate vor fi numai şi numai în interesul sportului”, a afirmat Bogdan Matei.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 60182397_855150461502378_6313566079322947584_n.jpg

“Ministerul Tineretului şi Sportului acordă federaţiilor fonduri specifice astfel încât acestea să îşi asigure controalele antidoping. Prevenirea şi combaterea dopajului în sport reprezintă un demers comun pentru care trebuie să lucrăm în echipă pentru îndeplinirea a două obiective majore, un mediu competitiv echitabil şi un sport curat”, a adăugat el.
Bogdan Matei este convins că nu se vor mai repeta greşelile care au dus la finalul anului 2017 la suspendarea acreditării Laboratorului de Control Doping de la Bucureşti, suspendare ridicată de Agenţia Mondială Antidoping la 5 aprilie 2019.
“Cred că laboratorul antidoping de la Bucureşti a fost închis undeva la un an şi jumătate. Dar iată că am făcut demersurile necesare şi am reprimit această acreditare, care este extrem de importantă pentru noi. Mă bucur că lucrurile au intrat pe făgaşul normal şi sunt convins că activitatea va fi una benefică sportului. De asemenea, eu sunt convins că nu se vor mai repeta acele greşeli care au dus la suspendarea laboratorului şi nu vom mai avea niciun fel de problemă de acum înainte”, a precizat ministrul Tineretului şi Sportului.

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.