Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 6 mai, 2019

Cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Aranjamente Florale, ce marchează din 2010 sărbătorirea Zilei Naționale a Olandei în România, și-a desemnat câștigătorii, după o zi de competiție plină de emoții, culoare și dinamică urbană, în care 50 de concurenți veniți din toate colțurile țării s-au întrecut în măiestrie și creativitate.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 59691110_2249425051998980_4435358910638981120_n.jpg


Marele premiu, o excursie în Olanda pentru învingător și partenerul său, a fost câștigat de Alina Nicolae (ALIDESIGN), o tânără antreprenoare din Râmnicu Vâlcea, care participă, din pasiune pentru design floral, de 8 ani la concursul devenit tradiție în ultimul deceniu în peisajul românesc.
Locurile II și III au fost ocupate de Janina Cosmina Dumitrache din București (Creative Flower Shop) și Elena Bejan din Adjud (Florăria cu Dichis), două  concurente ce s-au remarcat prin talent și la edițiile precedente la care au participat.
În premieră, concursul s-a desfășurat în două etape, prima fiind cea de precalificare, în scopul departajării primilor 10 calificați. Concurenții au avut la dispoziție același set de flori și accesorii pentru a realize, în 45 de minute, un buchet suprem care să cânte, special pentru a fi oferit Artistului de pe scena Festivalului Internațional‚ ’’George Enescu’’.
Primii 10 clasați, desemnați de un juriu de specialitate, au participat la cea de-a doua etapă, în care obiectivul central a fost elementul simbol al Olandei – bicicleta și decorarea sa în 60 de minute. După momentul mult așteptat al desemnării marelui câștigător, cinci astfel de biciclete, îmbrăcate prin grația naturii în straie de sărbătoare, au fost donate Asociației SOS Satele Copiilor, în spiritul încurajării tinerelor generații să contribuie activ la dezvoltarea mobilității, ca parte integrantă a orașelor smart.
Manifestarea a avut loc în prezența Excelenței Sale, Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la Bucureşti. ,,Olanda este singura țară din lume în care sunt mai multe biciclete decât locuitori, iar mobilitatea este unul dintre acele elemente care contribuie din plin la dezvoltarea unui oraș inteligent.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 59685189_285243299019348_5759420967772225536_n.jpg

Prin gestul nostru ne dorim ca tinerele generații să se dezvolte într-un mod armonios, iar copiii SOS Satele Copiilor să se numere printre cei care au această șansă în viață. De asemenea, în această zi specială pentru noi, în care celebrăm Ziua Regelui Olandei, (King’s Day) unul dintre lucrurile de care sunt foarte mândră ca ambasador al Olandei în România este că de-a lungul timpului, relația economică dintre cele două țări a înflorit, iar tranzactiile financiare sau investițiile olandeze au crescut de la un an la altul, un lucru foarte bun atât pentru țara noastră cât și pentru România’’, a declarat Excelența Sa, Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei la Bucureşti.
După un deceniu de la prima ediție a Concursului Național de Aranjamente Florale, celebrul maestru florist de Cartea Recordurilor, Bart van der Elsken, invitatul de onoare al evenimentului și președintele juriului, a revenit la moment aniversar cu mult entuziasm pentru o demonstrație de artă florală.
Ca trendsetter global în comerţul cu flori şi campioană a cercetării şi tehnologiei în domeniul serelor, din 1800 de soiuri de noi plante intrate pe piața europeană, 65% fiind olandeze, Țara Lalelelor este și principalul furnizor de flori al lumii.
 Evenimentul a fost organizat de Ambasada Olandei la București și Business Development Group. Parteneri: Mall Promenada, KLM Royal Dutch Airlines, Aurora Flowers și Holland Farming Agro.

C.P





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.