Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 6 aprilie, 2019

De curând, o veste trăsnet a lovit Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu-Jiu și o „mană cerească” a căzut ca din cer peste profesoara de istorie dr.  Elena Cornoiu, președinta Cercului „Cultul Eroilor” din acest prestigios colegiu național și membru al Biroului Executiv al Filialei Județului Gorj a Asociației Naționale Cultul Eroilor  „Regina Maria”. După ce sâmbătă, 30 martie 2019, echipajul pe care l-a coordonat format din: Bobic Daria (clasa a X-a E, profil pedagogic), Grecu Marius Andrei și Vatavu Ana-Maria (clasa a XI-a B, profil științe sociale) s-a calificat pentru faza națională a concursului interdisciplinar „Cultură și Civilizație în România” ce se va desfășura în municipiul Iași, în perioada 2 – 5 iunie 2019, Institutul american „Olga Lengyel” i-a trimis o veste minunată.  

Recent, doamna profesor dr. Elena Cornoiu a accesat la un program de finanțare al Institutului Olga Lengyel, cu sediul în New York, N.Y. 10075, 58 East, 79TH  St, #2F, organizație nonguvernamentală care implementează programe de dezvoltare profesională în Statele Unite și în Europa.

În conformitate cu scrisoarea primită de la acest institut american, proiectul propus de doamna profesor dr. Elena Cornoiu: „The anti-Semitic manifestation of the Romanian political, cultural and intellectual elite in the 19th century and the first half of the 20th century”, a fost selectat pentru a primi o finanțare de 1300 ron (care va fi transferată de Institutul Intercultural Timișoara, organizație parteneră a Institutului Olga Lengyel), în scopul implementării proiectului în conformitate cu obiectivele și activitățile descrise în formularul de aplicație.

Conducerea Colegiului Național „Spiru Haret” Târgu Jiu a fost de acord să garanteze folosirea banilor exclusiv pentru implementarea proiectului menționat mai sus.

La finalul proiectului coordonatoarea, doamna profesor dr. Elena Cornoiu, va transmite un raport narativ și financiar către Institutul Olga Lengyel, în conformitate cu formularul primit.

Transmitem, pe lângă felicitările noastre, mult succes doamnei profesor dr. Elena Cornoiu în implementarea proiectelor!

Lt. col. (r.) Gheorghe Bușe, secretarul executiv A.N.C.E.R.M. Gorj





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.