Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 28 martie, 2019

Se pare că Gorjul se cutremură serios în ultimele zile, şi asta nu din pricina vreunor mişcări seismice. Iar dacă interpretarea din titlu ar putea fi luată în serios, am putea crede că instaurarea acestei stări de fapte ar rezolva cu ceva situaţia existentă în două dintre  domeniile de bază ale vieţii sociale din judeţ: Educaţia şi Sănătatea.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 55460079_861016734259675_5885275552633323520_n-1024x682.jpg

Problemele declanşate la nivelul sistemului medical din Gorj ar putea fi rezolvate la fel ca problemele din învăţământ: cu schimbarea şefului. A dat de înţeles acest lucru chiar deputatul Mihai Weber, preşedintele PSD Gorj, în contextul controalelor care vizează spitalul din Târgu Jiu. Nu mai puţin de 62 de reclamaţii au ajuns pe masa ministrului Sănătății, numai de la Gorj. Este un număr record al ultimilor ani pentru activitatea sanitară desfăşurată într-un judeţ unde  lucrurile nu prea merg bine deloc. Declaraţiile parlamentarului gorjean au fost întărite şi de Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Acesta a transmis că va fi tranşant dacă vor fi identificate nereguli. „Mulţi dintre colegii din presa locală erau sceptici în momentul în care am spus că va veni un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Vedeţi că nu este vorba doar de un om.  Este vorba de o echipă multidisciplinară formată din 11 persoane şi vreau să vă garantez că rezultatele sau concluziile acelui raport, care va fi finalizat în două-trei săptămâni, vor fi transpuse în practică. Nu ne putem juca cu sănătatea gorjenilor şi, atunci când nevoile o impun, o să intervenim. Nu avem niciun parti-pris cu nicio persoană. Cine încalcă legea, va plăti”, a fost mesajul lui Cosmin Popescu. Cât despre Mihai Weber, acesta  a evitat şi să-şi asume managerul de la Târgu Jiu. Spune că aşteaptă concluziile Corpului de Control al ministrului, ceea ce ar putea duce la „auto-eliminarea” celui aflat la conducere. „Nu putem să discutăm acum de o asumare. Urmează finalizarea unui raport şi anumite concluzii. Ne preocupă pe toţi, în primul rând pacientul, calitatea actului medical. Nu ne face cinste când auzim că Gorjul este fruntaş la reclamaţii în cele două domenii principale ale societăţii: educaţia şi sănătatea. Încercăm să remediem această problemă.  

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 53352457_2348116031917113_1116754860612517888_n.jpg

Suntem hotărâţi să rezolvăm lucrurile care au un anumit impact în Gorj în ceea ce priveşte anumite servicii. Când există reclamaţii la adresa unor persoane, nu noi suntem cei care luăm decizii. Cei care sunt în situaţia respectivă, practic se auto-elimină”, a fost reacţia preşedintelui PSD Gorj, Mihai Weber. Ministrul Sănătăţii aşteaptă concluziile Corpului de Control şi se gândeşte chiar şi la o plângere penală în cazul în care vor fi identificate probleme grave, care ar intra sub incidenţa legii. „Lucrurile merg în altă parte. Cazul nu a fost închis. S-au făcut multe plângeri în ultima perioadă, dar credeţi-mă, chiar erau suspiciuni rezonabile, ultima fiind povestea cu biocidele (dezinfectantele folosite în spitale –nota noastră). Da, dacă există suspiciuni rezonabile, facem şi cea de-a 35-a plângere penală”, a declarat Sorina Pintea. În ce ne priveşte, chiar dacă nu ne-am arătat scepticismul de care vorbea domnul Cosmin Popescu , chiar dacă nu am scris destul de mult despre aceste subiecte, ne rezumăm deocamdată doar la a spune că  managerierea unor domenii  de bază precum cele exemplificate de către deputatul Mihai Weber, nu se poate realiza cu improvizaţii, cu interimate, doar pentru a satisface nişte reclamagii. Care, din păcate, se tot înmulţesc în ultima vreme, distrugând şi ceea ce mai rămăsese bun, ori s-a încercat a se îndrepta – fără succes, în cazul Sănătăţii  – la nivel managementului din EDUCAŢIA şi pentru SĂNĂTATEA gorjenilor. Şi asta nu e bine deloc! Poate o analiză  extrem de atentă a reclamaţiilor de care vorbea şi doamna ministru, ar da la iveală dedesubturi nebănuite, maşinaţiuni diabolice, răybunări dictate doar de interese meschine şi nedemne actului medical, incompatibile cu esenţa jurământului hipocratic.

Marius BECHERETE





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.