Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 24 martie, 2019

A devenit deja o tradiție ca „Ziua Poliţiei Române” să fie sărbătorită împreună cu cetățenii, cărora în această perioadă dorim să le prezentăm cate o „pagină” din activitatea noastră, a polițiștilor gorjeni.

În contextul aniversării, la data de 25 martie a.c., a 197 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei în slujba cetăţenilor, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj organizează manifestări educative şi cultural – sportive, ce se vor desfăşura pe parcursul mai multor zile. Încă din data de 8 martie a.c., Asociaţia Sportivă „Gorj Pol” a organizat competiţii sportive, cum ar fi: fotbal în sală, tenis de masă şi şah, la care au participat lucrători din cadrul IPJ Gorj şi alte  structuri  MAI din  judeţ. Totodată, în perioada 20-21 martie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Analiză si Prevenire a Criminalității, împreună cu Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic, Serviciul de Acțiuni Speciale și Serviciul de Ordine Publică, au organizat „Caravana Prevenirii Criminalităţii” în unităţile de învăţământ, fiind în mijlocul elevilor pentru a le prezentarea acestora autospecialele şi tehnica din dotarea poliţiştilor gorjeni, precum si exerciţii demonstrative de dresaj canin. La data de 22 martie a.c., a fost organizată Ziua Porţilor Deschise, în care elevii din cadrul unităţilor şcolare şi studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au vizitat sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

Caravana Prevenirii Criminalităţii a urcat și către Staţiunea montană Rânca, unde polițiștii au discutat despre frumusețea, dar și riscurile profesiei pe care o desfășoară zi de zi, copiii preluând, pentru câteva clipe, „ștafeta” în cursa ce are ca obiectiv principal siguranța cetățeanului. Finalul activităților va fi marcat mâine, 25 martie când, începând cu orele dimineții, vor fi depuse coroane de flori la mormântul comisarului de poliţie Ioan C. Popilian, cel care a condus populația din Târgu Jiu, într-un moment de cumpănă al ofensivei germane, din Primul Război Mondial.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 54521596_404376033473948_8719814536175026176_o-1024x498.jpg

Ziua va debuta cu o activitate organizată în sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, din Târgu Jiu, când va avea loc Ceremonia de avansare a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, premierea câştigătorilor competiţiilor sportive, acordarea de trofee şi diplome și, totodată, va fi prezentat un scurt film care privește, în linii mari, activitatea Poliției Gorjene. Tot aici, pictorul Florin Preda Dochinoiu va realiza o expoziție cu lucrări de pictură, cu titlul „Buna Vestire a Poliției Gorjene”, care va conține lucrările copiilor din cadrul proiectului „Arte mici”, a cărui ediţie , a zecea, jubiliară din acest an şi-a premiat câştigătorii, sâmbătă, la Motru, în prezenţa comandantului IPJ Gorj, comisar-şef Decebal Drăghiea.

C.P.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.