Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 14 martie, 2019

La invitația domnului Albinel Firescu – șef secție Artă și Etnografie la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, la data de 13 martie 2019, Editura  EIKON din București a fost prezentă la Tg. Jiu cu o ofertă valoroasă de carte. Activitatea a avut loc la Muzeul de Artă din Parcul Central, începând cu ora 15:00. Reprezentanții editurii, Valentin Ajder – director, prof. univ. Vianu Mureșan – scriitor și cercetător drd. Adrian Lupeș au prezentat cu profesionalism, într-o ordine aleatorie, de o mare diversitate tematică și de domenii, peste 50 de volume publicate de această remarcabilă editură.

Moderatorul și gazda acestui eveniment cultural a fost domnul Albinel Firescu, cel care a făcut posibilă desfășurarea unui asemenea eveniment frumos.

Domnii Vianu Mureșan și Valentin Ajder s-au întrecut în prezentarea cu măiestrie a cărților expuse, cu evaluări pe cât de precise sub aspect aperceptiv, pe atât de incitante îndeosebi prin claritatea discursivă, din ce în ce mai rară în spațiul public autohton, realizând un dialog pertinent cu cei din sală, în mod special cu scriitorul gorjean Ion Popescu-Brădiceni și inginerul Dan Toropu. Printre cărțile prezentate au fost și două scrise de domnul Vianu Mureșan: „Nebunul lui Dumnezeu” – roman și „Altul decât Dumnezeu” – „Schiță pentru o teologie a urmei”. Una peste alta, în succesiunea atâtor prezentări, care a cuprins și lansări de carte: Vasile Lucaciu – „Instituțiuni filosofice”, realizată în trei volume, s-a dovedit a fi un autentic eveniment editorial și cultural.

Cu această ocazie s-a făcut și un schimb de cărți de vizită. Am fost încântați cu toții de valoarea reprezentanților acestei edituri bucureștene. La final, domnul director Valentin Ajder ne-a arătat un alt talent al său, acela de folkist.

Printre participanți s-a numărat și un grup al A.N.C.E. „Regina Maria” – Filiala Gorj alcătuită din: Ing. Dan Toropu, prof. univ. dr. Ion Mocioi, dir. Viorica Ionescu și lt. col. (r.) Gheorghe Bușe.

Lt. col. (r.) Gheorghe BUŞE, secretar executiv al A.N.C.E. „R.M.” Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.