Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 7 martie, 2019

Directorul CSM Târgu-Jiu nu şi-a putut intra în pâine pentru că nu i-a fost validat rezutatul concursului şi nici semnat contractul de management din cauza neînţelegerilor dintre primarul liberal Marcel Romanescu și majoritatea PSD-ALDE-PSRo din Consiliul Local Târgu-Jiu. S-au ținut trei ședințe pe această temă, dar fără rezultat.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 53736371_566372370513341_2799237762572615680_n.png

Robert Bălăeţ a anunţat că va da în judecată consiliul local şi primăria. Marcel Romanescu susţine că are şanse mari să câştige procesul şi să fie instalat director la CSM. “Domnul Bălăeţ a venit la Primăria Târgu-Jiu pentru a-şi începe activitatea. Din păcate, nu i-am putut oferi această şansă pentru că nu pot semna un contract până nu se finalizează procedura stabilită prin hotărârea de consiliu local. Am purtat o discuţie, ne-a adus la cunoştinţă faptul câ dânsul s-a prezentat la locul de muncă după ce a câştigat concursul, că doreşte să înceapă activitatea după cele 15 zile lucrătoare. Am făcut un proces verbal între noi şi dânsul în care am constatat că s-a prezentat la locul de muncă. După discuţiile pe care le voi mai avea cu secretarul primăriei şi cu Direcţia de Resurse Umane, mă gândesc să iniţiez încă o dată proiectul de consiliu local pentru abrogarea acelui articol care, în momentul de faţă, mă pune în situaţia de a nu aştepta validarea rezultatului concursului pentru postul de director. Să vedem dacă aleşii locali vor fi de acord.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 53435113_2249491065281473_3911147681031913472_n.jpg

Dacă nu, din discuţiile pe care le-am avut, domnul Bălăeţ va acţiona în instanţă şi consiliul local şi primăria. Are şanse foarte mari să câştige procesul, să ne oblige să semnăm contractul, chiar dacă nu s-au respectat toate etapele”, a conchis primarul Târgu-Jiului. „ (…) am luat decizia ca de acum încolo, până  când consilierii vor adopta acel proiect de hotărâre, să introduc pe ordinea de zi în fiecare şedinţă, de îndată, ordinară sau extraordinară, proiectul de hotărâre privind CSM, în forma în care l-am introdus ultima dată, adică abrogarea acelui articol 4 şi în felul acesta dă posibilitatea primarului municipiului Târgu-Jiu de a încheia contractul direct cu candidatul declarat admis. Cred că prima şedinţă în care voi reintroduce acest proiect pe ordinea de zi va fi luni, într-o şedinţă extraordinară. Ulterior, în fiecare lună, până se vor hotărî consilierii că trebuie să respecte legea”, a declarat edilul Marcel Romanescu. La începutul lunii trecute, Robert Bălăeț a fost singurul candidat care, luni, a fost declarat admis la concursul organizat de Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în vederea numirii unui director la Clubul Sportiv Municipal. La proba scrisă s-au prezentat trei candidați, însă numai Robert Bălăeț a primit punctaj de trecere, fiind notat cu 71,87 de puncte. Este de precizat faptul că, proba scrisă a mai fost susţinută de alţi doi candidaţi, însă aceştia nu au obţinut punctajul minim de trecere a probei, fiind declaraţi respinşi: Georgian Badea-Miss – 45,89 de puncte şi Dan-Mihai Marinescu – 10,47 de puncte.  

C.P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.