Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 4 martie, 2019

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea s-a întâlnit  cu liderii celor două mari federații din Complexul Energetic Oltenia duminică la Târgu Jiu, înaintea lucrărilor Conferinţei Judeţene  de alegeri.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 53279052_256705178604823_5331756905012396032_n.jpg

Şi asta, în ciuda înformaţiei vehiculate de  către Victor Ponta, liderul Pro România, despre Liviu Dragnea: „Nu știu ce a făcut cu o oră și jumătate înainte, probabil că a stat în baie. (…) A stat pitit să nu mai vină cătușele și protestatarii” , a comentat fostul premier, aluzie la protestele cu care a fost întâmpinat liderul PSD la Reşiţa, cu o zi în urmă. Lucru care nu s-a  întîmplat în Gorj, unde – în prezența parlamentarilor social democraţi și a președintelui Consiliului Județean Gorj, Mihai Cosmin Popescu, – liderii Federației Univers și Federației Naționale Mine Energie, care reprezintă trei sferturi din cei 13.000 de salariați ai CE Oltenia, i-au adus la cunoștință lui Liviu Dragnea numărul mare de decese din rândul salariaților, cerând reducerea vârstei de pensionare. Doar în primele două luni ale anului, patru salariați au murit în urma unor boli de inimă. “Am cerut reducerea vârstei de pensionare la 55 de ani”, a declarat Gabriel Căldărușe, reprezentant al Federației Univers.

Publicată de Universul Olteniei pe Duminică, 3 martie 2019

Acesta a mai menționat că a fost prezentată situația economică a Complexului Energetic Oltenia. “Am cerut găsirea unor soluții de sprijin care să fie în concordanță cu legislația Uniunii Europene. Chiar dacă anul acesta s-a găsit soluția unui credit garantat de stat pentru certificatele de CO2, la anul situația va fi din nou critică dacă nu se găsesc anumite scheme de sprijin”, a spus Căldărușe. Un alt subiect abordat de liderii sindicali cu Liviu Dragnea a fost mixul energetic. “Am întrebat dacă societatea CE Oltenia va face parte din Fondul Suveran de Investiții și a spus că, din câte se pare, nu va face parte din acel fond”, a mai spus Căldărușe. Liviu Dragnea ar fi spus că va face un grup de lucru strict pentru CE Oltenia, problemele de aici fiind complexe. De altfel, preşedintele Liviu Dragnea a vorbit și în conferința de alegeri a PSD Gorj despre minerit: “Nu cred că este posibil să acceptăm să închidem exploatări ale unor resurse pe care le are această ţară. De ce să închidem minele? De ce să terminăm cu mineritul în România? De ce, când alte ţări îşi modernizează instalaţiile şi procesul de minerit ca să scoată mai mult cărbune?

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 52974020_309290756457472_1513554270476042240_n.jpg

Mineritul înseamnă o chestiune economică, benefică, înseamnă resurse de energie de care nu trebuie să ne batem joc, înseamnă, de asemenea, şi o problemă socială. Aduceţi-vă aminte cine a început procesul de închidere a minelor. Un om tot din Oltenia, Berceanu, aduceţi-vă aminte cu cât cinism se vorbea despre închiderea minelor, ca şi cum acolo erau nişte oameni care nu contau. Şi vorbeam de mii de destine, de destinul unei zone întregi. ‘Le închidem’. ‘De ce?’ ‘Uite aşa, că aşa ne-a spus nouă Europa’ sau nu ştiu cine le spunea lor”, a afirmat Dragnea, în discursul susţinut la conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Gorj.

CONFERINȚA JUDEȚEANĂ PSD GORJ – TÂRGU-JIU, 3 MARTIE 2019 Imagine, Ionel CILICA – DIACONU

Publicată de Universul Olteniei pe Duminică, 3 martie 2019

Şi primarul Grigorie Petre de la Plopşoru, fost inginer minier şi lider sindical în minerit în urmă cu mai bine de două decenii, a vorbit despre politicile  greşite aplicate de guvernările  trecute, de dreapta, în domeniul mineritului, politici nocive şi antipopulare care au condus la închiderea de cariere, unele aflate la  jumătatea duratei de viaţă, de exploatare.  Acest lucru s-a regăsit, în timp, la majorarea preţului pe tona de cărbune exploatat., dar şi în concedieri massive cu impact social major. Un alt lider sindical din CE Oltenia, Nicu Bunoaica, cel care strânge semnături de la salariați pentru a cere reducerea vârstei de pensionare, l-a abordat pe Liviu Dragnea la plecare, înmânându-i un memoriu și  s-a stabilit o discuție pentru marți, la București.

B.Marius Foto-video: Ionel Cilica Diaconu

N.red.: Am relatat despre această întâlnire vitală pentru situaţia din CEO şi din dorinţa de a dezamorsa încă una dintre minciunile vehiculate în spaţiul public de către parlamentarul fugar  Victor Ponta, ales de gorjeni să le reprezinte interesele, dar care a … ales trădarea, din laşitate fugind spre o formaţiune politică minusculă, nou înfiinţată, de unde aruncă fel şi fel de atacuri  şi dezinformări la adresa actualei guvernări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.