Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 15 februarie, 2019

Școala Populară de Artă Târgu Jiu organizează  în următoarea perioadă evenimentul anual „Salonul de iarnă al artelor populare”. Cu această ocazie, în patru localități din Gorj se vor desfășura o serie de activităţi cultural-artistice, care să amintească importanţa artelor şi a culturii. Astfel, sâmbătă, 16 februarie, la Tismana de la ora 12:00, 1a Casa de Cultură “George Coșbuc” vor avea loc programe artistice susținute de cursanții clasei de vioară, coordonator profesorul Marius Florea, Grupul “Muguri de castan”- coordonat de profesorul Sorin Bivolaru, Ansamblul de datini și obiceiuri “Tisa”, îndrumat de profesoara Maria Corlan Mischie, dar și expoziții de pictură, țesături, iconărit, port popular, realizate de cursanții școlii  coordonați de profesorii Gabriela Tâlvescu, Filomela Tiștere, Miuțe Valerica, Mihaela Văcariu, Claudia Drăghescu și Tantan Florin. Joi, 21 februarie, de la ora 15:00, la Clubul Elevilor  Bumbești-Jiu vor avea loc programe artistice susținute de cursanții grupului de datini și obiceiuri coordonat de profesorul Daniel Vancea, de clasa de vioară – profesor coordonator Constantin Falcoe, precum și o expoziție oferită de cursanții clasei de arta lemnului, coordonată de profesorul Rodica Muschiu. De asemenea, în data de 22 februarie, de la ora 18:00, la Căminul Cultural Călugăreni din comuna Padeș va avea loc un program artistic susținut de Ansamblul de datini și obiceiuri “Roua” din Cloșani, coordonat de profesoara  Carmen Sarcină.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 50334249_2300338959976664_6974571918523367424_o-1024x630.jpg

Totodată, în data de 23 februarie, începând cu ora 12:00, la Casa de Cultură Novaci vor avea loc programe artistice susținute de cursanții clasei de chitară, cordonator Marius Ungureanu, clasa de dans popular, coordonator Dragoș Medrega, clasa de saxofon, coordonator Ion Lianu, grup vocal folcloric, coordonator Elena Balan  și o expoziție de pictură/ artă decorativă, coordonată de profesorul Daciana Ungureanu. Manifestările din cadrul Salonului de iarnă al artelor populare se realizează autorităților locale din localitățile în care vor avea loc activități. ”Vă invităm si vă așteptăm la un adevărat maraton de evenimente culturale oferit de cursanții instituției noastre!”, au transmis reprezentații  Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu prin intermediul purtătoarei de cuvânt a instituţiei, Anamaria Alionescu.

  C.P.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.