Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 6 februarie, 2019

În urma informaţiilor apărute în presa locală, care suţin că  Inspectoratul  Teritorial de Munca (ITM) Gorj a “sesizat” Curtea de Conturi asupra acordării unor sporuri, adaosuri şi altor drepturi salariale angajaţilor CE Oltenia prin act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări: – în bugetul de venituri şi cheltuieli al CE Oltenia au fost incluse şi drepturile salariale acordate prin Actul Adiţional nr.2 la CCM, cu avizarea structurilor de conducere ale companiei; – conform OG nr.26/2013, bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţilor, aferent anului în curs, se aprobă în termen de 45 de zile după aprobarea bugetului de stat; – dovada îndeplinirii prvederilor legale o reprezintă însăşi înregistrarea Actul Adiţional nr.2 la Contractul Colectiv de Muncă al CE Oltenia în data de 4 februarie 2019, în registrul unic al contractelor colective de la ITM Gorj; – conform prevederilor legale, ITM are obligaţia informării Curţii de Conturi cu privire la încheierea oricăror contracte colective de muncă sau acte adiţionale la acestea, pentru toţi operatorii economici sau instituţiile cu capital majoritar de stat. Considerăm că sunt de neînţeles acţiunile de presă nepotrivite asupra imaginii CE Oltenia, în paralel cu afirmaţii care susţin importanţa economică şi socială a acestei companii.

BIROUL DE PRESĂ AL  CE OLTENIA

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *