Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 3 februarie, 2019

Deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber îşi acuză colegii de alianţă de lipsă de fair-play în cea ce priveşte rezolvarea unor probleme cu care se confruntă CEO şi care ţin de bucătăria internă a alianţei PSD & ALDE, coaliţie care guvernează în momentul de faţă bunul mers al ţării.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Mihai-Weber.jpg

Recent, deputatul Mihai Weber a postat pe pagina sa de socializare, un mesaj în care aduce critici dure cu privire la ieşirile necontrolate ale colegilor de alianţă de la ALDE Gorj, atrăgându-le acestora atenţia că declaraţiile pe care le fac în legătură cu CE Oltenia sunt total iresponsabile, fiind nişte declaraţii prin care, practic, se autoacuză. Conducerea ALDE Gorj sugerează că ministrul ALDE  al Energiei, Anton nu reușește să gestioneze problemele CE Oltenia. “Doresc să le atrag atenția “partenerilor” de guvernare de la ALDE Gorj că declarațiile pe care le fac în legătură cu CE Oltenia sunt total iresponsabile. Sunt declarații prin care, practic, se autoacuză.
Să spui că datorită raportărilor pozitive despre CE Oltenia, făcute de parlamentarii PSD, s-a adoptat taxa de 2%, este nu numai o dezinformare, ci și o dovadă de lipsă de fair-play din partea unor politicieni care se declară public “parteneri” de guvernare ai PSD. Nu am auzit de la ALDE Gorj și nici de la ministrul ALDE, să facă vreo declarație publică prin care să-și exprime dezacordul față de această măsură, înainte de adoptarea acesteia. Pentru cei care nu știu, la ședințele de guvern, participă toți miniștrii, inclusiv reprezentanții ALDE.
Conducerea ALDE Gorj se comportă, în acest moment, ca o struțocămilă, manifestându-se public ca un partid aflat în Opoziție, dar păstrând avantajele participării la guvernare. Cui cer dânșii să rezolve problemele CE Oltenia? Parlamentarilor PSD? De ce nu cer acest lucru colegilor de la ALDE, care coordonează activitatea CE Oltenia?
Din fericire, gorjenii sunt oameni inteligenți, iar aceste declarații iresponsabile vor fi tratate ca atare de către concetățenii noștri. 
Doresc să le solicit public “partenerilor” de la ALDE Gorj, să lase deoparte ipocrizia și populismul, să renunțe la acest comportament duplicitar și să accepte, dacă sunt oameni de onoare, că problema se află la dânșii în ogradă. Dacă nu reușesc să rezolve aceste probleme ale Complexului Energetic Oltenia, dacă este o situație prea complicată, care le depășește competențele, sunt de acord că putem să îi ajutăm cu expertiza și experiența noastră. Însă, trebuie doar să ceară acest lucru, nu să caute țapi ispășitori.  CE Oltenia este o companie aflată sub autoritatea Ministerului Energiei, minister condus, de doi ani, de un ministru ALDE. Toate raportările despre situația economică a CE Oltenia sunt făcute de către conducerea companiei, direct către Ministerul Energiei, deci către ministrul ALDE, și nicidecum către parlamentarii PSD. Să înțeleg că ALDE Gorj îl acuză pe ministrul Energiei, membru ALDE, că nu-i informează în legătură cu problemele pe care Complexul Energetic Oltenia le are? Au făcut o solicitare către minister și nu au primit informațiile solicitate? Altă explicație nu văd în condițiile în care, aceste informații sunt cerute public sau sunt solicitate parlamentarilor PSD, în loc ca aceste informații să fie cerute celor care le dețin, respectiv Ministerul Energiei.
Îi asigur pe “partenerii” de coaliție de la ALDE Gorj, că parlamentarii PSD de Gorj vor face, în continuare, tot ce este posibil pentru a sprijini CE Oltenia. Vom iniția și vom promova în Parlament proiecte legislative care să vină în ajutorul companiei și oamenilor care lucrează în această companie. Iar toate aceste demersuri le facem fiindcă ne-am asumat această responsabilitate față de gorjeni, fiindcă este normal să sprijinim această companie foarte importantă pentru economia județului Gorj și pentru securitatea energetică a României, și nicidecum pentru că se trezește, unul sau altul, să vorbească ziua despre ce visează noaptea.” a declarat deputatul Mihai Weber pe pagina sa de facebook.                                                            Ionel CILICA-DIACONU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.