Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 1 ianuarie, 2019

Dragi colegi, Dragi prieteni
Ne apropiem cu pași mari de momentul în care anul 2018 va deveni istorie, iar 2019 va începe în forță, dorind să se ridice măcar la nivelul anului pe care îl încheiem. Așa cum am procedat de fiecare dată în ultimii 2 ani, consider că este momentul potrivit pentru o scurtă analiză a acestui an,  însă și un moment propice pentru a ne propune acțiuni și target-uri pentru anul ce se pregătește să înceapă.
2018 a fost un an bun. Când spun bun, mă gândesc la realizările noastre ca și Complex Energetic și cred că aş putea să reamintesc aici câteva dintre ele:
– după ani mulți, împreună cu partenerii sociali am găsit soluția să creștem salariile tuturor angajaților noștri și să mărim semnificativ cele 3 prime pe care fiecare angajat le primește pe parcursul unui an;
– am reușit să deblocăm procesul de expropriere, atât de necesar carierelor noastre, obținând aprobarea Guvernului pentru 3 cariere (Roșia, Roșiuța, Jilț Sud);
– am reușim să deblocăm procesul de tăiere a fondului forestier în 4 cariere; 
– am reușit să avem un dialog constructiv cu toți partenerii sociali; 
– am reușit să angajăm 20 de urmaşi ai celor decedați angajați ai companiei noastre;
– am fost prima companie din România ce a încheiat contracte cu Inspectoratul Școlar Județean pentru 6 clase de învățământ dual;
– am reușit, cu ajutorul Ministerului Energiei, să avem un memorandum aprobat de Guvern, prin care să acționăm în sensul găsirii ideilor legale privind soluțiile compensării creșterii aberante a valorii certificatului de CO2;
– am reușit să fim un actor important în noul mecanism al Pieței de capacitate, prin care ni se vor recunoaște costurile necesare menținerii în stare de funcționare a tuturor grupurilor energetice ;
– am reușit, împreună cu ajutorul ministerului Energiei să pregătim documentațiile necesare accesării fondurilor de investiții din AFM , fonduri atât de necesare în 2019-2020 în vederea reducerii numărului de certificate de carbon pe care le plătim;
– am reușit să ne clasăm în top 20 de societăți din România și, deasemenea, să încheiem anul 2018 , al doilea an consecutiv, fără datorii la stat , bănci , furnizori și – cel mai important – la angajații noștri. De asemenea, încheiem anul acesta cu un rating B din partea principalelor bănci creditoare.
Și aş putea continua,  însă, mă opresc aici.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 49185122_295452181318467_3877067905812135936_n.jpg


Aş mai vrea să adaug că, poate cea mai mare nerealizare, o constituie creșterea numărului de accidente de muncă, și pentru anul ce vine ne propunem sa întreprindem acțiuni  în conştientizarea  tuturor angajaților noștri, dar și măsuri de îmbunătățire a condițiilor de muncă. 
Urmează un an foarte greu. Sunt însă sigur ca acest an ce va urma, va arăta tuturor celor prezenți în piaţa de energie că, fără NOI, siguranța sistemului energetic român poate fi puternic afectată. 
Trebuie să avem încredere unii în ceilalți și să continuăm să credem în această companie, pentru că acest județ depinde de NOI și de activitatea NOASTRĂ.
Îmi doresc ca toți cei ce pot să ne ajute, să o facă necondiționat. E timpul să lăsăm ambițiile și TOȚI să ducem mai departe această companie. 
Vă doresc tuturor să fiți sănătoși, în primul rând. Vă doresc ca visele Dvs. și ale familiilor Dvs. să se realizeze și nu doar sărbătorile să vă fie fericite, ci întreg anul ce vine, fie plin doar de bucurii! 
Poate nu e momentul propice să o spun, însă experiența prin care am trecut în aceste zile de sărbătoare, când cel mai bun prieten al meu și al familiei mele  a ales un drum mai bun să urmeze, lăsând în urma lui o familie tristă și puternic afectată de acest eveniment nefericit, mă face să mă gândesc mult mai mult că trebuie să fim mai buni în tot ce facem, dar și mai înțelegători unii cu ceilalți. 
Sănătate tuturor și un 2019 plin numai de bucurii și realizări personale și profesionale !
         Cu drag, Sorin Boza, Preşedintele Directoratului CE Oltenia





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.