Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 5 decembrie, 2018

Cercetările în cazul ambulanţierilor din Corabia acuzaţi că au furat combustibil au fost extinse, procurorii cercetând dacă în perioada în care s-au înregistrat furturile au murit oameni, în condiţiile în care ambulanţele ar fi circulat mai încet pentru a face economie de combustibil.

Imaginea articolului Legătura dintre furtul de carburanţi şi MOARTEA oamenilor. Cazul ambulanţierilor din Corabia. Ce verifică procurorii

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că cercetările pentru ucidere din culpă în dosarul furtului de combustibil se fac in rem, fără să fie vorba deocamdată despre vreo urmărire penală.

”Deci cercetările se efectuează numai în cauză şi după aceea, în funcţie de probatoriul administrat, vom aprecia dacă există legătură de cauzalitate între activitatea infracţională a inculpaţilor şi cele opt decese înregistrate în perioadă de referinţă. În perioada în care există indicii că au sustras diferite cantităţi de motorină”, au spus procurorii.

Potrivit expertizei tehnice auto, ambulanţierii au condus cu viteză mai mică pentru a reduce consumul.

”În urma probatoriului se va vedea dacă există legătură de cauzalitate între activitatea infracţională şi decesul celor opt persoane care a intervenit în perioada de referinţă”, precizează procurorii.

Magistraţii au luat măsura controlului judiciar faţă de 13 dintre ambulanţieri, acestora fiindu-le interzisă şi exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile. Activitatea serviciului de ambulanţă nu este, însă, afectată.

”Nu este afectată activitatea absolut deloc de măsura judiciară. Încă de ieri (marţi – n.r.) am suplinit turele la Corabia, respectând graficul. Graficul a fost respectat în totalitate, cu conducători auto, de la substaţiile din împrejurimi: Caracal şi Slatina. Astăzi am completat graficul şi pentru turele de zi şi aşa le completăm până la sfârşitul lunii, inclusiv în ianuarie. Activitatea de urgenţă prespitalicească nu este influenţată de această măsură absolut deloc”, au declarat reprezentanţii SAJ Olt.

13 ambulanţieri din Corabia, judeţul Olt, au fost puşi sub control judiciar, marţi, aceştia fiind cercetaţi pentru delapidare, fals şi uz de fals, după ce ar fi furat, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei.

În luna august, poliţiştii din judeţul Olt au făcut 17 percheziţii la sediul Ambulanţei şi la locuinţele mai multor persoane bănuite că, în perioada 2015-2018, şi-ar fi însuşit, în mod repetat, combustibil din cota alocată lunar autospecialelor din dotare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei.(Mediafax)





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.