Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 5 noiembrie, 2018

Câteva zeci de pensionari se află în faţa ÎCCJ, pentru a-l susţine pe liderul PSD, Liviu Dragnea, care are termen în dosarul angajărilor fictive, în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în primă instanţă. Aceştia au discuţii contradictorii cu câţiva protestatari Rezist.

Câteva zeci de pensionari se află, la ora transmiterii ştirii, în faţa instanţei supreme, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de Liviu Dragnea. Liderul PSD încă nu s-a prezentat la termenul de luni în dosarul angajărilor fictive. Tot în faţa instituţiei se află şi câţiva protestatari Rezist, care au intrat în discuţii contradictorii cu pensionarii.

„Să plece! Dacă vrea să rămână la partid, este problema lui, dar să plece de la Camera Deputaţilor pentru că ne face de ruşine peste tot”, a declarat o femeie care făcea parte din tabăra anti-Dragnea.

„Poporul asta doreşte, cel de stânga, cel care dă şi ceva poporului român şi caută să îmbunătăţească nivelul de trai”, a spus un bărbat din tabăra susţinătorilor lui Dragnea.

Luni are loc, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), cel de-al doilea termen al dosarului DGASPC, al angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Primul termen, de la începutul lunii octombrie, a fost amânat de magistraţi pentru a le da posibilitatea unora dintre inculpaţi, printre care şi liderului PSD, să-şi angajeze avocaţi.

În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii de la ÎCCJ arată că liderul PSD a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute.

“Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin instigarea inculpatei Alesu Floarea de a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul menţinerii în funcţie a celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, cunoscând că acestea nu se prezintă la serviciu şi îşi încalcă atribuţiile de serviciu prevăzute în contractul individual de muncă şi fişa postului, nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, cu gradul de reprezentare şi cu încrederea oferită de cetăţeni în procesul electoral, fapt care a condus la o atingere a prestigiului funcţiei exercitate şi a bunei desfăşurări a relaţiilor sociale din cadrul instituţiilor publice”, se arată în motivarea judecătorilor.

 (Mediafax)





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.