Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

sâmbătă 14 iulie, 2018
Oamenii din Craiova se plâng că în ultimele zile s-a înteţit mirosul de levigat de de la groapa de gunoi din apropierea oraşului, comisarii Gărzii de Mediu ameninţând administratorul depozitului cu amenzi.

Imaginea articolului Craiovenii se plâng că nu mai pot respira în oraş din cauza mirosului de la groapa de gunoi
Directorul Gărzii de Mediu Dolj, Gheorghe Călinoiu, a declarat presei că rigolele de la baza gunoiului sunt pline cu levigat generat de acumularea în gunoi a apei învechite. Dacă nu este captat şi tratat în mod corespunzător, acesta reprezintă un poluant periculos.
„Am primit mai multe sesizări referitoare la mirosul din oraş. Am mers la depozit şi am găsit nereguli şi cauza mirosului. Acesta provine de la levigatul adunat până la refuz în rigolele care se găsesc la baza gunoiului şi au rolul să preia acest levigat. Normal, rigolele trebuie să fie uscate. Am constatat că levigatul nu este procesat corect. Întâi, trebuie transportat în staţia de epurare şi apoi, apa rezultată în urma epurării acestuia să fie vărsată în Jiu. Ei nu au vărsat niciun gram până la acest moment. Depozitul a fost verificat şi sancţionat de Agenţia Naţională de Mediu cu o amendă de 100.000 de lei”, a explicat Gheorghe Călinoiu, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj.
Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi un nou control de la Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu şi este posibil să ca administratorul gropii de gunoi să primească o nouă amendă dacă nu rezolvă problema rigolelor.În ultimele zile, zeci de craioveni s-au plâns pe facebook de faptul că în municipiu abia se mai poate respire din cauza mirosului care vine de la groapa de gunoi.(Mediafax)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.