Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

miercuri 9 mai, 2018

 Peste doar trei zile, adică sâmbătă, 12 mai iubitorii de artă populară şi meşteşuguri tradiţionale gorjeneşti, doritori de a gusta din apetisantele produse culinare gătite ecologic în zona Novaciului vor putea face acest lucru în gospodăria unei artiste populare autentice. “Oriunde ne-am duce, una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria și mixul cultural este gastronomia. La brunch (breakfast + lunch) vom fi îmbiați să degustăm preparate vechi, gătite de localnici cu ingrediente din curțile lor. Sprijinim astfel un turism responsabil, deoarece toate veniturile se întorc în comunitate”, arată organizatorii de la My Secret Romania şi Asociatia My Transylvania. Primul eveniment din seria Oltenia și Muntenia Brunch, va avea loc acasă la Colecția etnografică Daciana Ungureanu, binecunoscut meşter popular şi profesoară la secţia Externă a Şcolii Populare de Arte din Tg – Jiu, unde lăzile de zestre pline cu piese de port popular gorjeneşti şi ungureneşti se vor deschide pentru oaspeți. Programul cultural include povești despre tradiția meșterilor tâmplari și despre cum se regăsește ea în geniul maestrului Brâncuși. În meniu, bucate ciobănești si gorjenești de pe vremea bunicilor: peste 10 tipuri de aperitive, 2 feluri calde și 6 tipuri de deserturi, udate bine cu siropuri și vin. Sosirea oaspeţilor este prevăzută pentru ora 10.00-10.30 dimineaţa, după care organizatorii au pregăti un program ce include, contra cost, degustarea bucatelor tradiţionale şi a băuturilor răcoritoare naturale preparate în gospodăriile proprii ale novăcenilor. În preţul modic – 75 lei de persoană – mai sunt incluse: demonstrații de sculptură în lemn, țesut, împletituri din nuiele, momente artistice, ghid local.                                                                                                                                                                                                                                                M.BECHERETE





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.