Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

duminică 22 aprilie, 2018

Şi Secția de Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă din Tg Jiu  va fi modernizată prin fonduri  europene. Consilierii județeni gorjeni au aprobat deja proiectul ce va fi depus în vederea finanțării, suma necesară stabilită de specialiști fiind de peste 1,5 milioane de lei.
Consilierii au aprobat proiectul de hotărâre ce vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
În ceea ce privește disconfortul creat atunci când un pacient este plimbat între spitale pentru a beneficia de analize și investigații medicale, preşedintele Consiliului Județean Gorj, Mihai Cosmin Popescu spune că transferul va lua sfârșit odată cu aducerea unui tomograf la Spitalul de Urgență de pe Strada Tudor Vladimirescu.
Şi Spitalul 700 din strada Progresului va beneficia de noi dotări, cea mai importantă fiind RMN-ul așteptat săptămâna viitoare. Aparatul de rezonanță magnetică din Spitalul Județean, ce aparținea unei firme private, a fost luat, urmând ca în locul lui să fie montat unul nou, ce va fi achiziţionat de Ministerul Sănătății, cu fonduri de la Banca Mondială. Până atunci, pacienţii sunt direcționați spre un centru privat. Până la montarea noului RMN, promis de autorități, care să fie achiziționat de Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială, pacienții vor fi direcționați către un centru privat din municipiu, cu care unitatea medicală are un parteneriat. Autoritățile susțin că noul RMN va ajunge la Spitalul Judeţean, până la sfârşitul acestei luni, când este așteptat și computerul tomograf. În altă ordine de  idei,  dar  tot  despre  grija  pentru  sănătatea  gorjenilor, manifestată de  managerul actual, Gigel Capotă. Acesta a avut ieri o întâlnire informală cu  doi medici sibieni care lucrează la Clinica Europeană Polisano din oraşul de pe Cibin. Împreună cu  reputatul ortoped târgujian dr. Bogdan Niculescu cei doi s-au întâlnit, ieri, cu as.univ.dr. Mircea Ionuţ Popiţiu şi cu soția sa, dr. Diana Popiţiu, medic specialist gastroenterolog. Tematica  discuţiilor a vizat necesitatea şi oportunitatea creării la nivelul Spitalului Județean de Urgenţă din Tg Jiu a unui compartiment de Chirurgie  Vasculară, având în vedere frecvenţa crescută a cazurilor de acest fel (accidente  vasculare, etc.) , fiind recunoscute experienţa şi calitatea intervenţiilor chirurgicale în domeniul Chirurgiei Vasculare, operaţii efectuate de către dr. Popiţiu. În a doua parte a întâlnirii, au fost abordate aspecte de Gastroenterologie, specialitae care – la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg Jiu  – se  confruntă cu un deficit de medici, ţinând cont şi de cazuistica anului precedent. O colaborare în acest sens cu d-na dr. Diana Popiţiu, beneficiind de toată deschiderea din partea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă  din Tg Jiu, Gigel Capotă, aşa  cum s-a subliniat în finalul întâlnirii.                                                                                                                                                                                          M.B.





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.