Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

luni 2 aprilie, 2018

Dacă premierul Viorica Dăncilă a ratat ocazia de a ciocni cupa de şampanie la tăierea panglicii inaugurale a investiţiei de modernizare a Sălii Sporturilor din Tg Jiu, aşa cum promisese de la tribuna forului naţional al social-democraţilor, se are că vom avea parte de vizita vicepremierului Paul Stănescu, după sărbătorile pascale. Cel puţin asta susţine liderul PSD Gorj, senatorul Florin Cîrciumaru: După Paşte, îl vom avea pe domnul vicepremier Stănescu la Târgu Jiu, la o întâlnire cu primarii pentru a le explica ce se va întâmpla cu primăriile din punct de vedere al finanţării şi vor discuta şi despre proiectele prin PNDL. 
Am participat la mai multe întâlniri cu reprezentanţii Asociaţiei comunelor, oraşelor și consiliilor judeţene. Sunt nemulţumiri la nivel de ţară, însă oamenii au primit asigurări de la miniştri că problemele se vor rezolva. Până la urmă, totul stă în mâna primarului. Dacă se observă că nu avem seriozitate, prin tratarea legii salarizării, se vor găsi şi alte pârghii prin care să-i oblige să ţină cont de salarizare, dar şi de investiţii.
Unii edili au majorat salariile fără ca bugetul să le permită, iar acum așteaptă bani pentru ca primăriile să poată funcționa în continuare.
Domnul vicepremier Paul Stănescu va sta de vorbă și cu primarii din Gorj, dacă au nemulțumiri pe această prolemă. 
Dacă se va materialize această întâlnire, suntem curioşi să vedem care vor fi rezultatele, ştiut fiind  faptul că, tot mai mulţi primari, îndeosebi de la commune, se plâng că au terminat banii, în special pentru salariile aparatului propriu al primăriilor sau plata uitilităţilor. Despre fonduri pentru lucrări de investiţii, plata salariilor personalului din învăţământ, bani pentru reparaţii, ş.a.m.d., nici nu mai vorbim !

B.Marius 





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.