Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 1 martie, 2018

Echipaje de jandarmi gorjeni, pe timpul executării unor acțiuni de prevenire și combatere a sustragerilor de material lemnos, au depistat în fondul forestier național din Târgu-Jiu, Târgu-Cărbunești, Bumbești-Jiu și Novaci, mai multe persoane care tăiau fără drept sau transportau material lemnos, nemarcat silvic, fără a avea documente legale.Un tânăr în vârstă de 30 ani, domiciliat în municipiul Târgu Jiu, a fost depistat pe strada Motrului din municipiu, în timp ce transporta cu ajutorul unui atelaj tractat de doi cai, un numar de 13 piese nemarcate silvic de diferite dimensiuni, de esență ,,cer”, avand un volum total de 1,23 m3. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă in valoare de 5000 lei, conform prevederilor din Legea 171/2010. Materialul lemnos și căruța, au fost confiscate și lăsate în custodie la Depozitul Ocolului Silvic Târgu Jiu. Un alt tânăr în vârstă de 21 ani, domiciliat în Târgu Cărbuneşti, a fost depistat în zona împădurită a localității de unde sustragerea fără a deţine documente justificative, material lemnos de esenţă ,,gîrniţă”, în volum de 0,184 mc. Și acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și lăsat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Târgu-Cărbuneşti.

Doi bărbați de 37 ani, din Târgu Jiu și de 45 ani, din Bumbeşti-Jiu, au fost depistați în timp ce transportau material lemnos fără a deține documente justificative, motiv pentru care au fost sanționați cu amendă în valoare de 1000 lei, fiecare, iar materialul lemnos tansportat a fost lăsat în custodie, reprezentantului Ocolului Silvic Târgu-Jiu.

O persoană în vârstă de 39 ani, domiciliată în Novaci, a fost depistată în timp ce descărca material lemnos într-o parcare a unei pensiuni din zona montană Rânca, fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care a fost sancţionată contravenţional, cu avertisment scris iar materialul lemnos de esenţă fag a fost confiscat si dat in custodie la Ocolul Silvic Novaci.

În această perioadă, jandarmii gorjeni vor intensifica acțiunile similare în zonele împădurite, având în atenție prevenirea și combaterea sustragerilor de material lemnos iar cu această ocazie recomandăm respectarea prevederilor legale în domeniul silvic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.