Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

joi 8 iunie, 2017

În perioada 29.05 – 05.06.2017, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat inspecţii, controale tematice și fizice în sectorul alimentar și al sănătăţii animalelor, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate pe raza teritorială a judeţului Gorj, în localităţile: Tg.-Jiu, Dănești, Săcelu, Turburea, Bărbătești, Padeș, Novaci, Rovinari, Fărcășești, Săulești, Jupânești, Țicleni. Potrivit comunicatului de presă transmis la redacție de către directorul executiv al D.S.V.S.A. Gorj, dr.Nicolae CĂLESCU, controalele au vizat verificarea conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor. Controalele efectuate – în sectorul alimentar au avut ca obiective principale:
– verificarea condiţiilor de igienă în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în baza programului de supraveghere și control 2017 – 61 de inspecții;
– emiterea și distribuirea către proprietarii de bovine a unui număr de 166 pașapoarte;
– verificarea unui număr de 8 exploatații non-profesionale de bovine și ovine din Tg-Jiu;
– controlul operatorilor care comercializează specialități de panificație, înghețată și preparate rapide din carne la grătar, cu ocazia Târgului anual din com. Padeș – 9 inspecții.
În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a 2 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1320 lei, conform HG 924/2005 cu modificările și completările ulterioare:
o amendă în valoare de 600 de lei într-un magazin din loc. Turburea pentru comercializarea cărnii de pasăre neetichetată corespunzător;
o amendă în valoare de 720 de lei, aplicată proprietarului unei exploatații non-profesionale de bovine din Bâlteni, pentru neidentificarea bovinelor din exploatație.
B.Marius





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.