Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

marți 16 mai, 2017

Potrivit comunicatului transmis redacției noastre de către plt.maj. Chisim Florin din partea Compartimentului Informare și Relații Publice al I.S.U. Gorj, în perioada 12 mai 2017, ora 08:00 – 15 mai 2017, ora 08:00, echipajele profesioniste ale instituției amintite au fost solicitate şi au intervenit la 36 situaţii de urgenţă, structurate astfel: 28 intervenţii ale echipajelor SMURD, un incendiu la 3 anexe gospodărești, două intervenții pentru deblocare ușă apartament, o intervenție pentru asigurare măsuri p.s.i la un accident feroviar, două accidente rutiere, o intevenție pentru asistența unei persoane urcată la înălțime cu intenția de a se arunca în gol și o intevenție pentru salvarea unei cabaline cazute într-un canal. Iată câteva exemplificări:
Vineri, 12 mai 2017, ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru asistenţa unui bărbat de 43 ani care se urcase într-un copac, cu o frânghie în jurul gâtului, ameninţând că se sinucide. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tg-Jiu care, după circa 3 ore de negocieri, l-au convins pe bărbat să renunţe la intenţia sa.
În dimineața zilei de sâmbătă, 14 mai 2017, ora 02:39, ISU Gorj a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs în satul Sâmbotin, pe raza localităţii Schela, în care a fost implicat un autoturism. La faţa locului s-au deplasat din cadrul ISU Gorj, două echipaje pentru descarcerare și un echipaj SMURD, precum și două echipaje din partea SAJ Gorj, acestea găsind la faţa locului două victime, de 32, respectiv 20 ani. În urma impactului, victima de 32 ani a fost proiectată în afara autovehiculului și se afla în stop cardiorespirator, fiind efectuate manevre de resuscitare, însă leziunile au fost incompatibile cu viața. Cealaltă victimă, de 20 ani, era încarcerată, intervenindu-se pentru descarcerarea și ulterior transportarea acesteia la UPU Tg-Jiu.
În dimineața zilei de luni, 15 mai 2017, ISU Gorj a fost solicitat să intervină la un accident rutier produs pe raza localității Scoarța, în care a fost implicat un autoturism care a lovit un cap de pod. La fața locului s-au deplasat, din partea Detaşamentului de Pompieri Tg-Jiu, o autospeciala pentru descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și o ambulanţă SMURD, precum și două ambulanţe din partea SAJ Gorj, echipajele acestora constatând că în urma impactului au rezultat 5 victime. Acestea au fost stabilizate hemodinamic și transportate, în funcţie de gravitatea leziunilor, la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din orașelor Tg-Jiu și Tg-Cărbunești.
B.Marius





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.