Fondat: 2015, Ion Cilica-Deaconu

ISSN: 2458-097X

ISSN-L: 2458-097X

Cotidian de informare, anchetă și comentarii

vineri 28 aprilie, 2017

Primăria Municipiului Târgu Jiu, prin Direcția de Turism și Evenimente Culturale și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” le-au pregătit târgujienilor numeroase surprize de Ziua Internațională a Muncii și de Sărbătoarea Narciselor.Pe lângă cunoscutele serbări câmpenești cu bucate pe alese, manifestările devenite de tradiție la Târgu Jiu cuprind competiții sportive de: fotbal, ciclism rutier și montan, un târg al meșterilor populari, muzică de promenadă, spectacole de muzică și dansuri populare, precum și binecunoscuta competiție locală „Cupa Narciselor” la Buggy cars. Toți cei care luni, 1 mai, de Ziua Internațională a Muncii, în Dumbrava Drăgoeni și duminică, 7 mai, în Poiana Narciselor de la Preajba, vor dori să petreacă împreună cele mai importante serbări câmpenești organizate la Târgu Jiu în acest început de Armindeni sunt așteptați cu plăcere, fie ei gorjeni sau vizitatori din țară ori din afara ei. Iată și programul complet al manifestărilor, așa cum ne-a fost pus la dispozișie prin amabilitatea purtătoarei de cuvânt a Primăriei municipiului Tg – Jiu, LOREDANA COVEI :
ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MUNCII – luni, 1 Mai, în Dumbrava Drăgoeni
-13.00–14.00: Muzică de promenadă cu Fanfara „Armonia”
-14.00–16.00: Spectacol de dansuri și muzică populară susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”
-Târgul meșterilor populari
SĂRBĂTOAREA NARCISELOR – duminică, 7 mai, în Poiana Narciselor de la Preajba
– 09.30: Concursuri sportive: ciclism, fotbal
-11.00: Competiția zonală de biciclete MTB Trixbike
-11.00: Competiția locală tradițională „Cupa Narciselor la Buggy” ediția a XV-a
-13.00: Muzică de promenadă cu Fanfara „Armonia”
-13.50: Bine ați venit! – Cuvânt de bun venit adresat oaspeților din Poiana Narciselor de primarul municipiului Târgu Jiu, dl. Aurel Popescu
-13.55: Înmânarea diplomelor și premiilor participanților la concursurile organizate
-14.15: Program de muzică și dansuri populare susținut de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. Tot de la purtătoarea de cuvânt Loredana Covei am mai aflat și despre finalizarea pregătirilor derulate de municipalitate în vederea bunei desfășurări a activităților din cele două locații, în zilele amintite, dar și despre faptul că, luni, mijloacele de transport în comun spre zona Drăgoieni vor funcţiona după un program special. Astfel, în intervalul 6.30-8.30 frecvența va fi de 60 de minute, între 8.30 și 9.30 de 30 minute, între 9.30 și 11.00 de 15 minute, între 11.00 și 19.40 de 10 minute, iar între 19.40 și 21.30 de 15 minute. Ultima plecare din Drăgoieni va fi la orele 22.
Vor exista, totodată, generatoare de energie electrică, iar în zonă vor fi disponibile toalete ecologice pentru cetăţeni.
M.BECHERETE





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.